Tuchel gepresenteerd en begint direct tegen Dortmund: 'Grotere uitdaging is er niet'

Presentatie Tuchel bij Bayern München

Thomas Tuchel weet waar hij aan begint bij Bayern München. De 49-jarige Duitser werd vrijdag aangesteld als opvolger van Julian Nagelsmann, die moest vertrekken omdat Bayern de afgelopen maanden wisselvallig presteerde in de Bundesliga. Zaterdagmiddag werd Tuchel gepresenteerd.

De club van de Oranje-internationals Matthijs de Ligt, Daley Blind en Ryan Gravenberch raakte vorige week door een nederlaag bij Bayer Leverkusen (2-1) de eerste plaats in de Bundesliga kwijt aan Borussia Dortmund, dat nu één punt meer heeft.

Volgende week zaterdag staan Bayern en Dortmund in München tegenover elkaar bij het debuut van Tuchel. "Een grotere uitdaging om mee te beginnen is er niet", zei Tuchel over het duel met de club waarvoor hij tussen 2015 en 2017 werkte. "Dit is de belangrijkste wedstrijd in het Duitse voetbal. En de stand op de ranglijst geeft hier nog eens een extra dimensie aan."

'Een van de beste clubs ter wereld'

Tuchel won de Champions League in 2021 met Chelsea. Hij werd in september vorig jaar ontslagen door de Engelse club. Tuchel ondertekende nu in München een contract tot de zomer van 2025.

Bij zijn presentatie legde hij de lat hoog. "Dit is een van de beste clubs ter wereld, winnen zit in het DNA van Bayern München. De club heeft één van de beste en meest getalenteerde selecties van Europa samengesteld. Met deze ploeg kan je alles winnen en daarom ben ik ook hier, om alle prijzen te winnen."

Oliver Kahn, Thomas Tuchel en Hasan Salihamidzic

Het ontslag van Nagelsmann zorgde vrijdagavond voor gefronsde wenkbrauwen. Bayern München is namelijk nog steeds actief in het Duitse bekertoernooi en in de Champions League, waarin Manchester City binnenkort de tegenstander is in de kwartfinales.

De directeuren Oliver Kahn en Hasan Salihamidzic verklaarden zaterdag dat ze het na de nederlaag tegen Leverkusen noodzakelijk vonden om in te grijpen. "We zijn niet in paniek, maar het is onze plicht en opdracht om voor sportieve successen te zorgen", zei Kahn.

Salihamidzic wees erop dat Bayern afgelopen jaar ook al twee periodes had met wisselvallige prestaties. "En nu hebben we vijf van de laatste tien competitiewedstrijden niet gewonnen. Daar kunnen wij niet tevreden over zijn."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl