Esmee Brugts scoorde drie keer voor PSV tegen Telstar

Brugts schiet vrouwen PSV langs Telstar, ADO Den Haag nipt onderuit bij Feyenoord

PSV heeft met 6-1 gewonnen van Telstar in de eredivisie voor vrouwen, mede dankzij drie goals van Esmee Brugts. ADO Den Haag ging nipt onderuit bij Feyenoord (1-0) en ziet het winnende Fortuna Sittard daardoor uitlopen.

Brugts, een van de grootste talenten in het Nederlandse vrouwenvoetbal, scoorde dit seizoen nog maar drie keer in de eredivisie. Tegen Telstar verdubbelde de PSV-aanvaller haar productie.

De stand in de eredivisie voor vrouwen

Kort voor haar eerste doelpunt van de avond, de 2-0, had spits Joëlle Smits de openingstreffer al gemaakt. Vlak voor rust werd het 2-1, toen Janou Levels de bal in eigen doel werkte.

Na rust was het verzet van Telstar echter snel gebroken en liep PSV uit naar 6-1. De vierde Eindhovense goal was van grote schoonheid: Brugts vond met een uithaal van afstand de kruising.

Feyenoord slaat laat toe

In Rotterdam vochten Feyenoord en ADO een subtopduel uit. De thuisploeg was de bovenliggende partij, maar dwong in de eerste helft nauwelijks kansen af.

Na rust voerde Feyenoord de druk op, maar ADO Den Haag kreeg de beste mogelijkheden. Twee schoten van afstand gingen er niet in.

In de 83ste minuut sloeg het Feyenoord van Jessica Torny toch nog toe. Esmee de Graaf brak door en tekende voor de winnende goal (1-0).

Fortuna profiteert, PEC wint

In de strijd om de derde plek deed Fortuna Sittard goede zaken. De Limburgers kwamen tegen Excelsior vroeg op voorsprong via Amber van Heeswijk, maar kregen voor rust de 1-1 om de oren.

Lang stevende het duel op een puntendeling af, maar in de slotfase trokken Kristina Erman en de Belgische topschutter Tessa Wullaerts de punten over de streep (3-1).

PEC Zwolle was door goals van Evi Maatman en Danique Noordman met 2-0 te sterk voor Heerenveen. Zondag komt Ajax, de nummer twee op de ranglijst, nog in actie. Tegen VV Alkmaar kunnen de Amsterdammers het gat met koploper FC Twente van vijf naar twee punten verkleinen.