Trea Turner haalt uit tegen Cuba
NOS Sport

Honkballers VS bereiken finale WBC na monsterzege op Cuba

De Amerikaanse honkballers hebben de finale van de World Baseball Classic bereikt. De titelhouder maakte in Miami korte metten met Cuba: 14-2. Grote man bij de Amerikanen was Trea Turner, die twee van de vijf Amerikaanse homeruns voor zijn rekening nam. Eén van de twee homeruns vloog maar liefst 130,45 meter ver. Turner sloeg vier punten binnen.

Ook Paul Goldschmidt, die de bal één keer de tribune in joeg, tekende voor vier punten. Startend werper Adam Wainwright van de Amerikanen begon niet best door de eerste vier Cubaanse slagmensen op de honken toe te laten. Hij herstelde zich voortreffelijk en stond in vier innings slechts één run toe.

Trea Turner viert de overwinning op Cuba

Mexico en Japan spelen in de nacht van maandag op dinsdag de tweede halve finale.

Voor de honkballers van het Nederlandse koninkrijksteam liep de World Baseball Classic uit op een grote teleurstelling. De ploeg van bondscoach Hensley Meulens wilde op het officieuze WK voor de eindzege gaan, maar werd al in de groepsfase uitgeschakeld.

Oranje verloor de laatste groepswedstrijd met maar liefst 7-1 van Italië en liep daardoor een plek in de kwartfinales mis.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl