Wellenreuther redt op de kans van Kudus
NOS Voetbal

Wellenreuther redde Feyenoord op instinct: 'Vinger erachter krijgen bleek genoeg'

Na een paar moeizame weken onder de lat als vervanger van Justin Bijlow volgde in minuut 84 van Ajax-Feyenoord een enorm moment van glorie voor keeper Timon Wellenreuther. Als hij zijn vinger niet achter een door Mohammed Kudus ingeschoten bal had gekregen, zag de wereld er voor zijn club er misschien wel heel anders uit.

Tijd om na te denken had Wellenreuther niet, toen die bal van Kudus aan zijn linkerkant richting doel flitste. De Duitse doelman, door Feyenoord gehuurd van Anderlecht, leek de laatste tijd niet overdreven lekker in zijn vel te zitten.

Wellenreuther redde Feyenoord op instinct: 'Vinger erachter krijgen bleek genoeg'

Grote blunders maakte hij niet, maar punten pakte Wellenreuther evenmin. Terwijl Nederland hem in zijn periode bij Willem II, tussen 2017 en 2020, wel zo leerde kennen. "Ik zat zelf niet mijn beste fase, maar kon nu eindelijk het verschil maken en de ploeg helpen. Daar ben ik ongelooflijk blij mee."

Die redding bij 2-2, een paar minuten voordat Lutsharel Geertruida de winnende goal voor Feyenoord binnenkopte, ging puur op instinct. "Klaassen miste de bal en ik zag Kudus kort voor me vrij opdoemen. Ik probeerde daarna mijn doel kleiner te maken en één vinger bleek genoeg om de bal eruit te halen."

Bescheidenheid

Die ene vinger zou weleens van doorslaggevende betekenis kunnen zijn geweest in de titeljacht van Feyenoord, hoewel Wellenreuther daar nog niet te veel over na wil denken. "Over acht weken kan het een cruciaal moment zijn gebleken, nu nog niet."

De Duitser heeft het liever nog niet over de landstitel, ook niet nu die met een voorsprong van zes punten op Ajax en een relatief gemakkelijk resterend speelschema voor het grijpen is.

"Het is goed om bescheiden te blijven, juist daarom staan we bovenaan", zegt hij. "We weten van waar we zijn gekomen en geven iedere week alles. We doen niet gek en richten ons gewoon op de volgende wedstrijd: Sparta-uit."

Hoeveel wedstrijden de Duitser nog onder de lat staat is niet bekend. Eerste keuze Bijlow traint weer met de bal en is naar alle waarschijnlijkheid binnen een aantal weken weer inzetbaar.

Wellenreuther blijft broodnuchter, maar begrijpt ook wel dat de supporters, die hem en de andere Feyenoord-spelers een heldenonthaal gaven bij De Kuip, zich al in de zevende hemel wanen. "Het was ook fantastisch om juist in Amsterdam van Ajax te winnen. Dat welkom van de supporters was te gek, het leek alsof de hele Kuip er stond. Hun passie is prachtig."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl