Twee bekers op een dag voor waterpoloclub De Zaan: mannen en vrouwen winnen

Waterpolovereniging De Zaan is op een dag twee nationale bekers rijker geworden. Zowel de mannen als de vrouwen van de club uit Zaandam wonnen hun finale tegen Polar Bears.

In een herhaling van de finale van vorig jaar won waren de vrouwen van De Zaan ditmaal veel te sterk voor Polar Bears: 13-7 (4-3, 4-0, 3-2, 2-2).

Waterpolosters De Zaan veroveren nationale beker

Na een sterk begin van het favoriete De Zaan (het won dit seizoen drie keer van Polar Bears) knokte de formatie uit Ede zich knap terug, al miste het wel enkele grote kansen.

In het tweede kwart bleef Polar Bears kansen missen en liep De Zaan van 4-3 uit naar 8-3. Polar Bears kroop van 9-3 naar 9-5, maar daarna gingen de ballen weer op de lat, de paal en in de handen van keepster Britt van den Dobbelsteen.

Het is de tweede keer dat De Zaan de beker wint.

Mannen winnen na strafworpenreeks

Ook de mannen van De Zaan pakten hun tweede beker. Vorig jaar werd UZSC in de finale geklopt en nu was De Zaan na strafworpen te sterk voor Polar Bears.

De Zaan wint waterpolobeker na strafworpenserie tegen Polar Bears

Na de reguliere speeltijd was het 9-9 (4-2, 1-2, 1-1, 3-4). Het duel was een stuk spannender dan de vrouwenfinale. De Zaan kwam vroeg in het tweede kwart op 5-2, maar Polar Bears wilde van geen wijken weten en kwam in het derde kwart langszij (5-5).

In het vervolg kon het beide kanten op. De Zaan kwam telkens op voorsprong, maar steeds had Polar Bears een antwoord, ook op de 9-7 van De Zaan en zo draaide de finale uit op strafworpen.

Doelman Ted Huijsmans stopte de penalty's van Ruud van der Horst en Sam Kunz en bezorgde De Zaan zo toch de beker.