Marten de Roon

Oranjeklant De Roon maakt belangrijk doelpunt voor winnend Atalanta

Oranjeklant Marten de Roon heeft met een doelpunt een belangrijke bijdrage geleverd aan de zege van zijn club Atalanta Bergamo op Empoli (2-1).

De Nederlander kopte ruim tien minuten na rust raak voor Atalanta. Het was de gelijkmaker. In de eerste helft had Tyronne Ebuehi, voormalig speler van ADO Den Haag en FC Twente, Empoli op voorsprong gebracht.

In de 86ste minuut maakte Rasmus Höjlund de bevrijdende, winnende treffer voor Atalanta.

Door de zege komt Atalanta steviger op de zesde plek te staan, terwijl het nog uitzicht heeft op een plek in de Champions League. Daarvoor moet de club bij de eerste vier eindigen.

Stand Serie A

Dit weekend staan er in Italië nog twee noemenswaardige wedstrijden op het programma. De stadsderby tussen Lazio en AS Roma wordt op zondag gespeeld. Net zoals de 'Derby d'Italia', tussen Internazionale en Juventus, dat door de vijftien punten aftrek dit seizoen geen hoogvlieger is.

Rick Karsdorp van Roma mist de 'Derby della Capitale', omdat hij moet worden geopereerd aan zijn neus. De Nederlandse rechtsback verliet donderdag zwaar gehavend het veld in de Europa League-wedstrijd tegen Real Sociedad (0-0).

AS Roma bereikte door het gelijke spel de kwartfinales nadat het in de eerste wedstrijd met 2-0 had gewonnen. In de kwartfinales is Feyenoord de tegenstander.