Daniil Medvedev
NOS Sport

Medvedev en Sabalenka imponeren op Indian Wells, Nadal kondigt rentree aan

Daniil Medvedev blijft maar winnen. Nu bereikte hij de halve finale van het masterstoernooi in Indian Wells. De nummer zes van de wereld was met 6-3, 7-5 te sterk voor de Spanjaard Alejandro Davidovich Fokina. Met zijn winst zet hij zijn imposante keten van overwinningen voort: zege nummer achttien is een feit.

Een ronde eerder had de 27-jarige Rus in een geweldige partij afgerekend met de Duitser Alexander Zverev. Wel verzwikte hij bij een val zijn enkel.

Een dag later, tijdens de warming-up voor zijn duel tegen Davidovich Fokina, kon hij zijn enkel daardoor bijna niet bewegen, vertelt hij. De adrenaline moet hem erdoorheen gesleept hebben: tijdens de wedstrijd zelf had Medvedev nergens last van.

Bebloede duim

Medvedev racete naar een 3-0 voorsprong tegen Davidovich Fokina en had de eerste set snel te pakken. In de tweede set was er weer enige zorg, toen hij bij een val een bebloede duim opliep.

Wederom liet hij zich daar niet door tegenhouden. Medvedev kwam op 3-4 met 0-40 achter, maar werkte de breekpunten weg en had even later de winst te pakken.

Bij de vrouwen maakte Aryna Sabalenka indruk. Zij heeft op imponerende wijze de halve finales bereikt van het WTA-toernooi. De nummer twee van de wereld was met 6-4, 6-0 veel te sterk voor de Amerikaanse Coco Gauff, de nummer zes van de wereld.

Aryna Sabalenka

Sabalenka is bezig aan een uitstekend seizoen. Zo won de 24-jarige Belarussische dit jaar vijftien van de zestien duels, stond ze pas vier sets af en was ze de beste in Adelaide en op de Australian Open. Haar prestatie in Australië leverde Sabalenka haar eerste eindzege op een grandslamtoernooi op.

Simpele, maar bijzondere overwinning

Ook tegen Gauff liet ze zich van haar beste kant zien. Ze brak de Amerikaanse direct en domineerde vervolgens in haar eigen servicegames. Ook in de tweede set leverde Gauff direct haar opslag in, waarna er weinig tot niets meer bij haar lukte.

Een relatief simpele overwinning voor Sabalenka, maar voor haar is het een bijzonder moment: ze staat voor het eerst in de halve finale in Indian Wells.

Onder anderen Carlos Alcaraz komt later nog in actie, tegen Jannik Sinner. De 19-jarige Spanjaard kan dit toernooi de eerste plek op de wereldranglijst terugpakken van Novak Djokovic.

Deze positie verloor hij in januari, nadat hij zich met een hamstringblessure moest terugtrekken van de Australian Open. Als hij blijft winnen, en dus de titel in Indian Wells pakt, stoot hij Djokovic van de troon en wordt hij wederom de nummer één van de wereld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl