NOS Voetbal

Toch 300 PSV-supporters welkom bij bekerwedstrijd tegen Spakenburg

De gemeente Bunschoten heeft dinsdag besloten dat er 300 uitsupporters welkom zijn bij de halve finale van de KNVB-Beker tussen Spakenburg en PSV. Om de openbare orde en veiligheid te waarborgen, moeten deze supporters met bussen komen.

De wedstrijd wordt op 4 april gespeeld op Sportpark De Westmaat (20.00 uur).

Naast de PSV-fans zullen er ook zo'n 6000 supporters van Spakenburg aanwezig zijn. De voorzitter van Spakenburg liet eerder in Langs de Lijn En Omstreken al weten dat het lastig zou zijn om veel fans van PSV te ontvangen.

Sportpark De Westmaat

"We zijn een amateurstadion en dat is niet gebouwd op gescheiden supportersstromen. Je moet ze op een bepaalde manier langs elkaar kunnen laten passeren. Dat is nog niet eenvoudig op de wijze waarop wij ons complex hebben liggen."

Sensationele zege

De amateurclub is de grote verrassing van dit bekerseizoen. In de kwartfinale schakelde Spakenburg eredivisionist FC Utrecht uit met een sensationele 4-1 overwinning. Eerder in het toernooi won de ploeg van coach Chris de Graaf al met 3-2 bij FC Groningen.

De andere halve finale tussen Feyenoord en Ajax staat een dag later op het programma. Bij dat duel zijn geen uitsupporters welkom, liet de Rotterdamse gemeente eerder weten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl