In samenwerking met
Omrop Fryslân
NOS Nieuws

Bewoners appartementencomplex Oosterwolde nog niet naar huis na explosie

De bewoners van een appartementencomplex in het Friese Oosterwolde kunnen voorlopig niet naar huis na een explosie in het complex, gisteren. Dat meldt de veiligheidsregio Frŷslan. Morgen wordt bekeken wat de vervolgstappen zijn.

Bij de explosie raakte een persoon gewond. Vermoedelijk gaat het om een gasexplosie, waarvan de oorzaak nog wordt onderzocht. De bewoners van het complex, in totaal zo'n twintig mensen, zijn geëvacueerd.

Door de kracht van de explosie kwam de gevel van de woning waar het in gebeurde naar buiten, schrijft Omrop Fryslân. De brandweer kreeg de melding van de explosie vlak na 18.00 uur. "Er was op het eerste moment geen brand, maar wel paniek", zegt Jan Willem Zwart namens de veiligheidsregio. "Het gebouw moest worden ontruimd."

Toestand onduidelijk

De toestand van het gebouw is na de explosie niet helemaal duidelijk. Zwart: "Het is in ieder geval behoorlijk beschadigd. Daarom is WoonFriesland hier ook, de gemeente is er ook. We moeten kijken hoe veilig het is om naar binnen te gaan. Aan de buitenkant kun je ook zien dat stukken muren eruit geveegd zijn. En binnen zitten er ook dikke scheuren in."

De brandweer heeft de hulp ingeroepen van een team dat gespecialiseerd is in incidenten waarbij er risico op instorting is.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl