NOS VoetbalAangepast

Spakenburg krijgt toestemming voor bekerduel met PSV, Feyenoord-Ajax op 5 april

SV Spakenburg heeft toestemming van de gemeente Bunschoten gekregen om de halve finale van het toernooi om de KNVB-beker tegen PSV op het eigen Sportpark De Westmaat te spelen.

Het duel wordt op dinsdag 4 april afgewerkt. De andere halve finale tussen Feyenoord en Ajax staat een dag later op het programma. Bij dat duel zijn geen uitsupporters welkom, liet de Rotterdamse gemeente eerder weten.

Vriend en vijand

Amateurclub Spakenburg verraste vorige week vriend en vijand toen het eredivisionist FC Utrecht met 4-1 versloeg. Eerder in het toernooi won de ploeg van coach Chris de Graaf al met 3-2 bij FC Groningen.

Spakenburg is na rivaal en buurman IJsselmeervogels in 1975 en VVSB in 2016 de derde amateurclub die de laatste vier van de beker haalt.

Het stadion van SV Spakenburg

Afgelopen zaterdag werden de 'Blauwen', zoals de bijnaam van Spakenburg luidt, bij de loting met een thuiswedstrijd gekoppeld aan PSV. De club moest echter wel toestemming krijgen van de gemeente om de halve finale op eigen terrein af te werken. Spakenburg is van plan het stadion uit te breiden met tijdelijke tribunes, waardoor zo'n 8.000 toeschouwers aanwezig kunnen zijn.

Spakenburg wil niet op zondag

De winnaar van de halve finale tussen Feyenoord en Ajax is op zondag 30 april de thuisploeg in de finale. De amateurs van Spakenburg spelen vanwege religieuze overwegingen niet op zondagen. "Maar komende week staat een overleg met alle halvefinalisten op de planning", zei competitieplanner Timo Reessink van de KNVB afgelopen zaterdag na de loting.

"Dan zal dit ongetwijfeld op tafel komen. We gaan bekijken wat de mogelijkheden zijn. Maar de finale staat wel voor een zondag op het programma."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl