Politieagenten voor het flatgebouw waar het lichaam werd gevonden
NOS Nieuws

Drie personen aangeklaagd in Hongkong na vondst in stukken gezaagd fotomodel

Drie personen worden aangeklaagd vanwege de moord op een fotomodel in Hongkong. Delen van het lichaam van de 28-jarige Abby Choi werden vrijdag gevonden in een koelkast van een flat, meldt onder meer persbureau AFP.

De politie trof in het appartement ook een vleessnijder en een kettingzaag aan. In het huis zou verder stoofvlees zijn gevonden waarin mogelijk menselijke resten waren verwerkt. Vier personen zijn gearresteerd, van wie er drie maandag voor de rechter staan.

Hier is te zien hoe de politie het appartement doorzoekt:

Politie doorzoekt huis verdachten

Onder de gearresteerden is de 28-jarige ex-man van de vrouw en haar ex-schoonmoeder. De man wordt nog verhoord door de politie.

De voormalige schoonvader van Choi en haar ex-zwager worden verdacht van moord, de ex-schoonmoeder van belemmering van de rechtsgang.

Abby Choi in Parijs, eind januari

Volgens politiechef Alan Chung is het motief voor de moord mogelijk een ruzie over geld. "We denken dat het slachtoffer en haar ex-schoonfamilie veel conflicten hadden over een grote hoeveelheid geld", zei hij tegen persbureau AFP. "Iemand was ontevreden over hoe het slachtoffer met geld omging."

De politie doet nog altijd onderzoek naar de zaak en sluit verdere arrestaties niet uit. Choi werd dinsdag voor het laatst levend gezien.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl