Kevin de Bruyne viert de openingstreffer tegen Arsenal

Manchester City gooit Engelse titelstrijd open met winst op Arsenal

Manchester City heeft Arsenal een flinke tik toegebracht in de strijd om de Engelse landstitel. De regerend landskampioen won met 3-1 op bezoek bij de concurrent, die de koppositie nu moet delen met City. Arsenal heeft nog wel een wedstrijd tegoed.

Op weg naar de belangrijke zege werd City halverwege de eerste helft in het zadel geholpen door Arsenal-verdediger Takehiro Tomiyasu. De Japanner speelde een veel te korte terugspeelbal, waar Kevin de Bruyne van profiteerde. Al was het nog geen koud kunstje om de bal van twintig meter met één aanraking over doelman Aaron Ramsdale in het doel te werken.

Strafschop Arsenal

Ook bij de gelijkmaker van Arsenal kwam er enige hulp aan te pas, want scheidsrechter Anthony Taylor kende de door Bukayo Saka benutte strafschop toe na een botsing tussen keeper Ederson en Eddie Nketiah.

Erling Haaland nadat hij de wedstrijd in het slot heeft gegooid

Toch had City met een voorsprong de rust in kunnen gaan, maar daarvoor hing de lat net iets te laag bij een inzet van Nathan Aké, die nauwelijks doorhad dat hij een kopbal van Rodri met zijn onderbeen verlengde.

De 2-1 voor City kwam er in de 72ste minuut alsnog toen Jack Grealish puik binnenschoot na een vlotte aanval, waarbij de ploeg van Pep Guardiola als een rugbyploeg de ruimte in de Arsenal-defensie vond met korte passes van rechts naar links.

Ook de 3-1 van Erling Haaland werd voorafgegaan door een fraaie aanval, dit keer door het hart van de verdediging. Met Haalands 26ste competitiedoelpunt van het seizoen was de Engelse topper wel gespeeld.