De storing zorgde voor lange wachtrijen in de vertrekhallen van het vliegveld.
NOS NieuwsAangepast

Grote storing op Frankfurt Airport voorbij

De grote storing op Frankfurt Airport is voorbij. Vliegtuigen konden urenlang niet opstijgen of landen op het vliegveld vanwege een grote IT-storing bij de Duitse vliegtuigmaatschappij Lufthansa. Ruim 200 vluchten vanaf de luchthaven werden geannuleerd en een deel van de de inkomende vliegtuigen werd omgeleid naar andere luchthavens, zoals Neurenberg, Keulen en Düsseldorf.

De storing is mogelijk veroorzaakt doordat glasvezelkabels beschadigd zijn geraakt bij werkzaamheden op een bouwplaats in Frankfurt, schrijft de Frankfurter Allgemeine. Dit leidde tot storingen bij Telekom-klanten, vooral in het noorden van de stad, maar ook bij de luchthaven die ten westen van Frankfurt ligt.

De storing was rond het eind van de middag verholpen. Lufthansa vroeg passagiers die een binnenlandse vlucht hadden geboekt om de trein te pakken. De luchtvaartmaatschappij verwacht dat morgen alle vliegtuigen weer gewoon volgens de planning vliegen.

Op sociale media wordt een video gedeeld van reizigers die staan te wachten:

Vrijdag vertrekken er vanaf de luchthaven waarschijnlijk helemaal geen passagiersvluchten vanwege een vakbondsstaking. Ook de vliegvelden van München en Hamburg worden getroffen door de staking.

Frankfurt Airport waarschuwt reizigers om het vliegveld vrijdag te mijden. Ook voor passagiers met aansluitende vluchten geldt dat advies.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl