Tallon Griekspoor (links) en Botic van de Zandschulp
NOS Sport

Nederlanders ontlopen toptienspelers bij loting ABN Amro Open in Rotterdam

Botic van de Zandschulp treft in de eerste ronde van het ABN AMRO Open de Kroaat Borna Coric. Van de Zandschulp is de nummer 35 van de wereldranglijst, Coric staat twaalf plaatsen hoger, op plek 23.

Van de Zandschulp is op tijd hersteld van een scheurtje in een bovenbeenspier. Door die blessure kwam hij na de Australian Open niet meer in actie.

Op de eerste grandslam van het jaar verloor Van de Zandschulp in de tweede ronde van landgenoot Tallon Griekspoor. Mede daardoor en dankzij zijn toernooizege in Pune begin dit jaar klom Griekspoor naar de 57ste plek van de ATP-ranking. Hij treft in Rotterdam een qualifier.

Voor het eerst sinds 2012 doen er vier Nederlanders mee in Ahoy. Tim van Rijthoven (ATP-106) neemt het in de eerste ronde op tegen de Amerikaan Maxime Cressy (ATP-51). Gijs Brouwer (ATP-158), die op de valreep de wildcard van Gaël Monfils overnam, speelt tegen de Zwitser Marc-Andrea Hüsler (ATP-49).

Vijf toptienspelers

De vier Nederlanders ontlopen in de eerste ronde de topspelers. Met Stefanos Tsitsipas, Andrej Roeblev, Felix Auger-Aliassime, Holger Rune en Hubert Hurkacz wist toernooidirecteur Richard Krajicek vijf spelers uit de top 10 te strikken. Tsitispas speelde vorige maand nog de finale van de Australian Open, die hij verloor van Novak Djokovic.

Het hoofdtoernooi van het ABN AMRO Open begint maandag. De finale staat volgende week zondag op het programma.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl