Inter viert de goal van Lautaro Martínez

Inter is Milan de baas in stadsderby, koploper Napoli zet zegereeks voort

Internazionale heeft AC Milan verslagen in de 235ste zogenoemde 'Derby della Madonnina', de derby van Milaan. De Argentijnse spits Lautaro Martínez maakte het enige doelpunt: 1-0.

Inter had het in de eerste helft van de stadsderby voor 't zeggen. Vooral van Martínez ging voortdurend dreiging uit. Zo dwong hij Milan-doelman Ciprian Tatarusanu met een venijnig schot tot een snoekduik en ging zijn kopbal net naast.

Met een kopbal uit een hoekschop van Hakan Çalhanoglu liet Martínez Internazionale in de 34ste minuut alsnog juichen. Het was al de vijfde competitiegoal dit kalenderjaar voor de man in vorm bij Inter, die op het afgelopen, gewonnen WK met Argentinië niet tot scoren kwam.

Lautaro Martínez

Het spel verhardde, er vielen wat gele kaarten, maar verder gebeurde er weinig na rust. Milan-spits Olivier Giroud kreeg een kans op de 1-1 met een vrije trap (naast).

Vlak voor tijd vond Martínez nog een keer het net met een geplaatst schot in de hoek, maar die goal werd afgekeurd vanwege buitenspel. Een doelpunt van Romelu Lukaku ging niet door vanwege een duwfout van de Belgische spits tegen Malick Thiaw. Denzel Dumfries en Stefan de Vrij bleven de hele wedstrijd op de bank bij Inter.

Gemakkelijke zege koploper Napoli

Napoli boekte eerder op zondag de vijfde zege op rij. De koploper kwam nimmer in de problemen op bezoek bij Spezia: 0-3. Vanaf het eerste fluitsignaal waren de gasten de bovenliggende partij, maar ze konden aanvankelijk geen gaten vinden in de defensie van Spezia, dat vooral afwachtte.

Napoli viert feest met Victor Osimhen als middelpunt

Kort na de pauze ging de bal op de stip na hands en Khvicha Kvaratschelia maakte geen fout (0-1). Daarna ging er bij Spezia nog meer verkeerd. Na een hoge bal sprong Napoli-spits Victor Osimhen hoger dan doelman Bartlomiej Dragowski en kopte de Nigeriaan raak (0-2). Na balverlies tikte Osimhen ook de 0-3 binnen op aangeven van Kvaratschelia.