Harry Kane
NOS Voetbal

Recordgoal Kane betekent dure nederlaag voor City, dat niet inloopt op Arsenal

Na de 1-0 nederlaag van koploper Arsenal bij Everton had nummer twee Manchester City een kans om drie punten in te lopen in de Premier League, maar daar stak Harry Kane een stokje voor. De spits bezorgde Tottenham Hotspur met zijn 267ste goal voor de club een 1-0 overwinning en werd bovendien clubtopscorer aller tijden.

De historische treffer van Kane viel al in de 15de minuut. Na balverlies van City in het eigen zestienmetergebied vond Pierre-Emile Højbjerg de vrijstaande Kane, die niet miste (1-0). Op de grote schermen in het stadion van Tottenham verscheen daarop de tekst 'Congratulations Harry' (gefeliciteerd Harry).

Jimmy Greaves voorbij

De 29-jarige Kane trad in 2004 toe tot de jeugdopleiding van de Spurs. Na een aantal verhuurperiodes brak hij in het seizoen 2013/2014 door in de hoofdmacht. Hij passeerde met zijn 267 doelpunten een andere clublegende, wijlen Jimmy Greaves, aan kop van de topscorerslijst aller tijden.

Antonio Conte zag het moment van Kane niet vanaf de bank. De coach van de Spurs herstelt nog van een operatie aan zijn galblaas, die hij woensdag onderging. Assistent Cristian Stellini nam de honneurs waar. Na afloop was Conte wel de eerste om Kane telefonisch te feliciteren.

"Het gaat allemaal zo snel", aldus Kane na afloop. "Mijn eerste goal was tegen Shamrock Rovers; lang, lang geleden, in een uitwedstrijd. En nu sta ik op 267 goals. Als je ziet welke grote spelers allemaal bij deze club hebben gespeeld en dat ik nu Jimmy Greaves overtref, een van de beste spelers ooit, dan voel ik me enorm dankbaar. Een droom komt uit. Dit was een magisch moment op een speciale avond."

Kane had na zijn eerste goal op 15 december 2011 een vooruitziende blik. Kijk maar naar onderstaande tweet van hem van toen, vandaag weer onder de aandacht gebracht door de Spurs.

Voor Kane was het ook zijn 200ste doelpunt in de Premier League. Dat deed Kane in zijn 304ste PL-wedstrijd. Alleen Alan Shearer (260) en Wayne Rooney (208) maakten meer dan tweehonderd goals in de Premier League.

Vierde nederlaag City

City drukte Tottenham na rust tegen de muur en was via Julián Álvarez (schot) en de beweeglijke Jack Grealish gevaarlijk. Loerend op de counter kwamen de Spurs een paar keer dicht bij de tweede treffer. Son Heung-min en Kane waren echter laks in de afwerking.

Ondanks rood (twee keer geel) voor Cristian Romero in de 87ste minuut hield Tottenham stand. De vierde competitienederlaag van het seizoen voor City betekende dat de nummer twee van de Premier League op vijf punten achterstand blijft van koploper Arsenal, met een wedstrijd meer gespeeld.

Stand Premier League

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl