Een keizertamarinaap
NOS NieuwsAangepast

Man uit Dallas vast voor stelen aapjes en andere incidenten in dierentuin

In de Amerikaanse stad Dallas is een man opgepakt vanwege de diefstal van twee aapjes uit de grootste dierentuin van de stad. De politie denkt dat hij ook iets te maken heeft met twee andere incidenten in het park. De man van 24 wordt beschuldigd van dierenmishandeling.

De twee keizertamarinapen, Bella en Finn geheten, verdwenen maandag uit het dierenpark in de stad in Texas. Een dag later werden ze gevonden in een kast in een leegstaand huis in een buitenwijk. Ze hadden wat gewicht verloren, maar maakten het verder goed. De man die nu is opgepakt zou illegaal in het huis hebben gewoond.

Nevelpanter ontsnapt

De Amerikaan wordt ook verdacht van betrokkenheid bij de ontsnapping van een nevelpanter, vorige maand in de Dallas Zoo. De katachtige verdween door een gat in het hek dat volgens de politie met opzet was gemaakt. Het dier werd een dag later gevangen en teruggebracht naar zijn verblijf. Mogelijk is de man ook verantwoordelijk voor een soortgelijke opening bij het verblijf van de langoer-apen. Daar ontsnapten geen dieren.

Er wordt nog onderzocht of de verdachte iets te maken heeft met de dood van een oorgier. De dierentuin noemde de dood vorige maand "zeer verdacht" en zei dat de vogel een verwonding had, maar wilde geen details geven. De Dallas Zoo installeerde vervolgens extra bewakingscamera's.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl