NOS Voetbal

FC Twente verkoopt Ajax een duidelijke 'nee' voor Hilgers: 'Nu geen sprake van'

Ron Jans sluit een winterse transfer van Mees Hilgers naar Ajax uit. De trainer van FC Twente wil zijn ploeg bij elkaar houden in de hoop zo lang mogelijk mee te doen in de top van de eredivisie.

Door het vertrek van Daley Blind naar Bayern München en de blessure van Ahmetcan Kaplan is Ajax op zoek naar versterking in de achterhoede. Nadat een deal met Olympique Marseille over Leandro Balerdi in het water was gevallen, kwamen de Amsterdammers uit bij Hilgers.

Hilgers mag niet weg

Jans ziet een vertrek van Hilgers niet zitten. De 21-jarige centrale verdediger speelt een belangrijke rol in het huidige succes van de Tukkers, die na een half eredivisieseizoen op een verrassende derde plek staan.

"Er is geen sprake van", aldus Jans over een winterse overgang van Hilgers. "Mees is een interessante speler, maar wij willen spelers niet zomaar laten gaan."

Jans over transfer van Hilgers naar Ajax: 'Nu geen sprake van'

Eerder deze winterse transferperiode verkocht Twente ook Feyenoord een 'nee'. De Rotterdammers wilden Ramiz Zerrouki graag overnemen, maar ook dat werd door Twente tegengehouden.

Sadílek weer fit

Jans kan woensdagavond in de uitwedstrijd tegen Vitesse weer beschikken over middenvelder Michal Sadílek. De Tsjech ondervond hinder van een liesblessure en miste afgelopen weekend het thuisduel met FC Utrecht.

De wedstrijd tegen Vitesse begint morgen om 18.45 uur in de Gelredome. Eerder dit seizoen was FC Twente in Enschede veel te sterk voor Vitesse en won het met 3-0.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl