Barcelona viert de 0-1 van Ousmane Dembélé tegen Atlético Madrid

Bankzitter Depay ziet Barcelona met De Jong pittig duel winnen van Atlético

Barcelona heeft de competitietopper tegen Atlético Madrid met 1-0 gewonnen. Een doelpunt van Ousmane Dembélé halverwege de eerste helft was voldoende voor de Catalanen om de zege uit Madrid mee te nemen.

Barcelona profiteerde door de winst optimaal van de nederlaag van Real Madrid en staat nu alleen aan kop. De Spaanse landskampioen verloor zaterdag met 2-1 van Villarreal.

Geen Depay, zelfs niet bij afwezigheid Lewandowski

Ondanks de afwezigheid van de geschorste spits Robert Lewandowski kreeg Memphis Depay geen basisplaats van Xavi. De trainer gaf in de aanval de voorkeur aan Ansu Fati. Frenkie de Jong verscheen wel aan de aftrap.

Hoewel Atlético en Barcelona soms gevaarlijk voor het vijandelijke doel verschenen, was de wedstrijd alleen in de slotfase een spektakelstuk.

Barcelona had de beste start en kwam na 22 minuten op voorsprong na een fraaie aanval die werd opgezet door Pedri en Gavi, die de bal vervolgens op een presenteerblaadje aan Dembélé gaf.

Atlético drong daarna aan en werd vooral gevaarlijk met afstandsschoten, omdat de eindpass nooit zorgvuldig was.

Onvervalst partijtje worstelen

De slotfase van de wedstrijd bevatte nog een onvervalst partijtje worstelen, al hadden Ferran Torres (Barcelona) en Stefan Savic (Atlético) hun eigen regels op de grond bedacht: haren trekken en in het kruis grijpen. Arbiter José Luis Munuera stuurde de twee heethoofden met een rode kaart naar de kleedkamer.

Vervolgens ontsnapte Barcelona in blessuretijd nog aan de gelijkmaker toen Antoine Griezmann een inzet van dichtbij door doelman Marc-André ter Stegen zag worden gekeerd.