Manchester United viert de 2-1

Ten Hags Manchester United bekert verder, ondanks blunder De Gea

Manchester United blijft winnen onder Erik ten Hag. In de derde ronde van de FA Cup versloeg United Everton met 3-1. Het was na vier zeges in de Premier League en twee in de League Cup de zevende overwinning op rij.

Met onder anderen Tyrell Malacia in de basis kwam United op Old Trafford al vroeg op 1-0. Ex-Ajacied Antony gleed een voorzet van Marcus Rashford binnen. Via Demarai Gray was Everton dicht bij de gelijkmaker. De aanvaller raakte de paal en via doelman David De Gea ging de bal achter.

In de 14de minuut had De Gea geen geluk. In zijn 511de wedstrijd voor Manchester United liet de Spanjaard een voorzet van Neal Maupay door de benen gaan en Conor Coady tikte van dichtbij de 1-1 binnen. Aan de andere kant voorkwam Jordan Pickford met een knappe redding een doelpunt van Anthony Martial.

Voor Coady werd het een duel van uitersten. Na zijn goal voor Everton in de eerste helft schoot hij na rust in eigen doel. Rashford dolde Seamus Coleman en Coady gleed de bal binnen (2-1). Via invaller Dominic Calvert-Lewin dacht Everton opnieuw gelijk te maken, maar de VAR had in de opbouw buitenspel van Gray geconstateerd.

Na een overtreding van Ben Godfrey op de Argentijnse invaller Alejandro Garnacho kreeg Manchester United ver in blessuretijd een strafschop. Uitblinker Rashford ging achter de bal staan en stelde de zevende opeenvolgende zege veilig voor de ploeg van Ten Hag: 3-1.