Daley Blind
NOS VoetbalAangepast

Contract Blind ontbonden door Ajax: 'Door omstandigheden is het zo gelopen'

Daley Blind vertrekt bij Ajax. Het contract van de 32-jarige Oranje-international bij de Amsterdamse club, dat nog liep tot de zomer van 2023, eindigt per 31 december. Blind kan daarmee een transfervrije overstap maken naar een nieuwe club.

"We zijn de afgelopen dagen met Daley tot overeenstemming gekomen om het nog lopende contract te beëindigen", zegt Ajax-directeur Edwin van der Sar op de website van de Amsterdammers.

"Ik hoop dat hij bij een andere club nog een mooi vervolg gaat geven aan de laatste fase van zijn succesvolle voetballoopbaan. Er is met Daley afgesproken dat we samen gaan bepalen bij welke wedstrijd hij in de Arena op een mooie manier afscheid kan nemen van de supporters."

'Omstandigheden'

"Spelen voor Ajax is het allermooiste dat er is, door omstandigheden is het zo gelopen", laat Blind via Twitter weten over zijn vertrek. En tegen de fans: "Soms had ik het gevoel net iets sneller bekritiseerd te worden dan een ander, maar dat is zeker niet de reden van mijn afscheid."

Blind doorliep vanaf zijn achtste de jeugdopleiding van Ajax en maakte in 2008 zijn debuut in het eerste elftal. In 2014 maakte hij een transfer naar Manchester United, om na vier seizoenen in Engeland terug te keren in Amsterdam.

Zeven landstitels

Zijn tweede periode bij Ajax leverde Blind nog eens drie landstitels op, waarmee zijn totaal op zeven kwam. Blind was een van de sleutelspelers in het succesvolle seizoen 2018/2019, waarin Ajax het onder leiding van coach Erik ten Hag tot de halve finales van de Champions League schopte.

In totaal speelde Blind 333 wedstrijden voor Ajax, waarin hij dertien keer scoorde. Zijn laatste weken in Amsterdamse dienst verliepen stroef. Trainer Alfred Schreuder liet hem een aantal keer buiten het basiselftal, waarna geruchten over een ruzie tussen Schreuder en Blind de kop opstaken.

Ondanks die problemen was Blind tijdens het WK voetbal vaste kracht bij het Nederlands elftal, dat in de kwartfinales werd uitgeschakeld door de latere winnaar Argentinië.

Bestemming België?

Mogelijk gaat Blind nu aan de slag bij Antwerp, de club van coach Mark van Bommel en technisch directeur Marc Overmars. Van Bommel zei onlangs al dat hij de ervaren verdediger graag naar België ziet komen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl