NOS Voetbal

Is Veerman er over anderhalf jaar wél bij op het EK? 'Wie weet naast Frenkie de Jong'

Joey Veerman keek met zijn vrienden naar Nederland - Argentinië op het WK. Nu bereidt hij zich in Spanje met PSV voor op het tweede gedeelte van het seizoen en denkt hij ook na over hoe hij er over anderhalf jaar op het EK wél bij kan zijn.

Het deed Veerman geen pijn meer, toen hij Oranje zag voetballen in Qatar. Wat zijn absentie in de selectie betreft, was het leed al geleden. Hij zat niet eens bij de voorselectie. Dan weet je het wel, concludeerde Veerman.

Dus nee, hij had eigenlijk als voetballiefhebber best genoten van dat winterse WK. "Ik vond het wel leuk, zoveel voetbal in de winter. En Nederland - Argentinië was ook leuk, tot die ontknoping dan."

Is Veerman er over anderhalf jaar wél bij op het EK? 'Wie weet naast Frenkie de Jong'

Veerman ging een jaar geleden van sc Heerenveen naar PSV. Hij kwam er snel in de basis en is ook dit seizoen een belangrijk onderdeel van de ploeg. In de eerste maanden van het huidige voetbaljaar scoorde hij zeven keer en gaf hij vijf assists.

Het bleek onvoldoende om een plekje in de WK-selectie van Oranje te veroveren. "Ik was er niet bij, ontzettend jammer, maar het is niet anders. Je kan op je kop gaan staan, maar dat levert ook niks op."

Weet Veerman waarom hij niet geselecteerd werd? "Ik heb er nooit met Van Gaal over gesproken. Wie weet doet de volgende bondscoach dat wel, als ik mijn goals en assists blijf maken."

Joey Veerman en Ibrahim Sangare

De Volendammer ambieert een van de twee controlerende plekken op het middenveld van het Nederlands elftal. Zelf weet hij wat hij moet ontwikkelen om over anderhalf jaar misschien wel op het EK te staan, aan de zijde van Frenkie de Jong. "Die ga ik er namelijk niet uitspelen: die kan volgens mij redelijk ballen. Maar er is nog een positie naast; wie weet dat ik daar ooit kan gaan spelen."

Het verdedigende deel

Op de plek naast De Jong moet vooral ook flink gebikkeld worden, beseft Veerman. "Dat ik er nu niet bij was, kwam misschien ook wel door het verdedigende deel. Daar kan ik zeker nog in verbeteren en daar ben ik ook al een aantal jaar mee bezig. Ik heb dat al flink verbeterd, anders was ik hier nu ook niet. Maar het wordt misschien nog wel meer beuken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl