Metershoge vlammen in de raffinaderij op de Maasvlakte
In samenwerking met
Rijnmond
NOS Nieuws

Brand in raffinaderij biobrandstof Rotterdam

Bij een raffinaderij van biobrandstoffen in de Rotterdamse haven heeft op zo'n dertig meter hoogte de hele nacht brand gewoed. De brand ontstond iets na middernacht in een van de fabrieken van Neste op de Maasvlakte.

De brandweer sloot de toevoer van olie via de leidingen naar de fabriek af. Daarna brandde het vuur in het afgesloten deel van de fabriek uit. Om 04.15 uur werd het sein brand meester gegeven. Om 07.50 uur was het vuur uit, meldt Rijnmond. De oorzaak van de brand is onbekend.

Niemand raakte gewond, maar enkele tientallen medewerkers van de fabriek van Neste moesten hun werk staken en naar buiten:

Brand bij raffinaderij van biobrandstof op Rotterdamse Maasvlakte

Neste is een van origine Fins bedrijf waarvan het hoofdkantoor in Hoofddorp is. In de fabriek op de Maasvlakte worden van gebruikte vetten en oliën, biomassa en ander afval duurzame brandstoffen gemaakt, zoals diesel en brandstof voor vliegtuigen.

Neste's raffinaderij in Rotterdam is met een productiecapaciteit van 1 miljoen ton per jaar volgens het bedrijf zelf de grootste fabriek van hernieuwbare brandstoffen in Europa.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl