NOS Nieuws

Drie agenten mishandeld door jongeren in Zoetermeer, drie verdachten vast

Drie agenten zijn gisteren en vandaag mishandeld door jongeren in Zoetermeer. De incidenten, op zaterdagochtend vroeg en zondagochtend vroeg, deden zich voor tijdens het uitgaan. Er zijn drie verdachten, een 20-jarige vrouw en twee mannen (24 en 25 jaar), aangehouden. De lokale politie noemt het gedrag van de arrestanten "onacceptabel" en "ontoelaatbaar", meldt Omroep West.

Het eerste incident was een mishandeling waarbij een agent in zijn gezicht werd geslagen door een 20-jarige vrouw. De vrouw hoorde bij een groepje dat een arrestatie van een man probeerde te voorkomen.

Het tweede incident gebeurde afgelopen nacht. Een 24-jarige man trapte richting een portier, en maakte een beweging alsof hij wilde slaan. De politie wilde hem aanhouden, maar hij verzette zich en trapte een agent tegen het been. Omstanders bij die arrestatie keerden zich tegen de politie en een van hen sloeg een agent een bloedneus.

Zwaar onder invloed

De agenten en de betrokken portier hebben aangifte gedaan van mishandeling. De drie verdachten zitten nog vast.

De politie van Zoetermeer veroordeelt het geweld tegen de agenten. "Het is onacceptabel en ontoelaatbaar dat jongeren, veelal zwaar onder invloed, zich zo agressief en gewelddadig gedragen tegen hulpverleners en daarmee de veiligheid van hen, maar ook die van het uitgaanspubliek, in gevaar brengen", zegt politiechef Cor Pronk tegen de regionale omroep.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl