CDA-Kamerlid Van der Molen
NOS Nieuws

CDA'er Harry van der Molen vertrekt uit Tweede Kamer

CDA'er Harry van der Molen verlaat volgende week de Tweede Kamer. Hij wordt directeur marketing, communicatie en public affairs bij Firda. Dat is een nieuwe instelling voor middelbaar beroepsonderwijs in Friesland.

Van der Molen noemt zijn nieuwe baan een unieke kans die goed bij hem past. Eerder was hij al hoofd marketing en communicatie van een ROC, dat nu na een fusie opgaat in Firda.

Van der Molen zat sinds de verkiezingen van 2017 in de Kamer. Hij hield zich onder meer bezig met binnenlandse zaken, onderwijs en infrastructuur.

Gezondheid

Vorig jaar werd hij als Kamerlid maandenlang vervangen, omdat hij overwerkt was. In zijn afscheidsbrief verwijst hij daar ook naar. Van der Molen schrijft dat het werk hem persoonlijk veel heeft gekost. "Het gaat op dit moment goed met mijn gezondheid. Tegelijk ben ik gaan beseffen dat ik keuzes moet maken als ik dat zo wil houden. Ik heb een aantal gezonde jaarringen om mijn stam nodig."

Het Kamerlid benadrukt dat het niet gemakkelijk is om te vertrekken. "Dit besluit komt na maanden wikken en wegen."

Van der Molen (42) was eerder onder meer wethouder voor het CDA in Leeuwarden en voorzitter van het CDJA, de jongerentak van de partij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl