Vivianne Miedema krijgt steun van Leah Williamson tijdens haar trieste aftocht
NOS VoetbalAangepast

Miedema loopt ogenschijnlijk zware knieblessure op, ook Beerensteyn valt uit

Bij een onschuldig duel om de bal lijkt Vivianne Miedema een ernstige knieblessure te hebben opgelopen. Geen geruststellend beeld, zeven maanden voordat het WK voetbal voor vrouwen begint.

Op slag van rust in de Champions League-wedstrijd tussen Arsenal en Olympique Lyonnais ging de Oranje-spits tegen de vlakte en werd ze in tranen, met haar linkerbeen gespalkt, per brancard van het veld gedragen.

Miedema's partner en Arsenal-collega, Beth Mead, ging op krukken - zij scheurde eind november een voorste kruisband - achter haar aan de spelerstunnel in.

De ernst van de knieblessure is nog onduidelijk, maar Lyon-middenvelder en Oranje-international Daniëlle van de Donk was bepaald niet positief tijdens een vlug perspraatje in de rust. "Ik voel me verdrietig voor haar, dit wens je niemand toe. Het ziet er niet goed uit. Mijn gedachten zijn bij haar."

Voor een ernstige knieblessure als een gescheurde kruisband staat een herstel van zes tot negen maanden. Het wereldkampioenschap voetbal voor vrouwen begint over zeven maanden, op 20 juli 2023.

Ook Beerensteyn valt uit

Ook uit het andere Champions League-duel in groep C tussen Juventus en FC Zürich (5-0) kwam slecht nieuws. Daar viel Lineth Beerensteyn uit met een enkelblessure. Verzorgers droegen de vleugelaanvaller van het Nederlands elftal naar de kleedkamer. Ook de aard van die blessure is nog onduidelijk.

Bondscoach Andries Jonker zal angstig hebben toegekeken naar de momenten van Miedema en Beerensteyn. Jonker zei begin november dat hij het drukke speelschema "te veel van het goede" vindt en ziet dat het leidt tot overbelasting en blessures. Om die reden riep de bondscoach al meerdere keren enkele van zijn beste speelsters niet op.

Andries Jonker: 'Er moet een minder drukke agenda komen'

Miedema uitte eind november in haar column in het AD haar zorgen over het drukke speelschema, nadat bij Arsenal enkele ploeggenoten geblesseerd waren geraakt. "Het is allemaal geen toeval", schreef Miedema over het zware schema en de blessuregevallen. "Natuurlijk, blessures zijn soms niet tegen te houden, maar ik zie een zorgwekkend patroon."

Arsenal naar kwartfinales

Op het moment dat Miedema uitviel, was Arsenal net op een 1-0 achterstand gekomen tegen Lyon, waar Van de Donk en Damaris Egurrola in de basis begonnen. En 1-0 bleef het ook. Ondanks de nederlaag is Arsenal wel geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League.

Volgende week vechten Lyon en Juventus in een direct duel om het andere ticket voor de knock-outfase. Juventus naderde donderdag door een 5-0 zege op FC Zürich Lyon tot op twee punten.

Beerensteyn speelde in die wedstrijd, die wegens sneeuwval 45 minuten later begon, een hoofdrol. De Oranje-vleugelaanvaller maakte de tweede goal, veroorzaakte een rode kaart en twee penalty's, gaf een assist en viel dus geblesseerd uit.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl