In samenwerking met
NH
NOS Nieuws

Nieuwe regenboogvlag voor kerk Monnickendam: "We laten ons niet uit het veld slaan"

De Grote Kerk in Monnickendam krijgt een nieuwe regenboogvlag. Die wordt betaald door het college van de gemeente Waterland, waar het stadje onder valt.

De eerste vlag werd afgelopen weekend opgehangen aan de kerk, voor een speciaal liefdesconcert. Dat werd georganiseerd om de dominee, een man die getrouwd is met een man, een hart onder de riem te steken.

Een eerder concert in de kerk was vanwege de geaardheid van de dominee afgezegd door de christelijke band InSalvation. Het liefdesconcert bleek een succes, maar de vlag werd al gauw gestolen en niet veel later verbrand teruggevonden.

Ontoelaatbaar vandalisme

"Met het veroordelen van deze actie en het aanbieden van een nieuwe vlag willen wij onderstrepen dat deze vernieling ontoelaatbaar is", zegt burgemeester Marian van der Weele bij NH Nieuws.

"Dit vandalisme hoort niet thuis in onze gemeente. Wij tolereren niet dat door deze vernieling ook maar één inwoner zich afvraagt of hij of zij zich wel thuis mag voelen in onze gemeente. Ik was zelf aanwezig op het concert zondagavond. Daar heb ik de dominee en de organisatoren van het concert mijn steun betuigd in hun streven naar een samenleving waarin iedereen zich thuis voelt."

Predikant Alexander Noordijk is daar blij mee: "Ik voel me hier enorm door gesteund. Voor de protestantse gemeenschap geldt hetzelfde: we laten ons niet uit het veld slaan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl