In samenwerking met
RTV Utrecht
NOS Nieuws

Celstraffen tot 14 jaar voor dodelijk woninginbraak

Twee mannen zijn veroordeeld tot 14 jaar gevangenisstraf voor hun rol bij een dodelijke inbraak in Breukelen. Volgens de rechter is bewezen dat de mannen begin dit jaar de 67-jarige bewoner van het huis met een hamer en koevoet hebben doodgeslagen.

Bij de inbraak waren in totaal vijf mannen betrokken, die toen tussen de 19 en 21 jaar oud waren. Ze drongen op 18 januari het huis binnen omdat ze dachten dat de bewoner, die een bekende verschijning was in Breukelen, veel contanten in huis had. Toen ze zagen dat hij in de huiskamer lag te slapen en wakker werd, sloegen ze op de vlucht.

Oog in oog

Twee dagen later probeerden ze het opnieuw. Ze kwamen toen oog in oog te staan met de bewoner die een hamer bij zich had, vermoedelijk omdat hij de inbrekers had horen binnenkomen. Er ontstond een worsteling, waarbij de bewoner met zijn eigen hamer en de koevoet van de inbrekers werd doodgeslagen. Zijn lichaam werd later gevonden door een buurman.

Volgens de rechtbank is bewezen dat de twee inbrekers de bewoner hebben gedood, schrijft RTV Utrecht. Een derde inbreker is veroordeeld tot zes jaar cel. De chauffeur van de vluchtauto kreeg 1,5 jaar cel waarvan 6 maanden voorwaardelijk en de man die de inbrekers tipte dat er geld in de woning lag, kreeg 6 maanden cel.

Vorige week brandde de woning van de gedode man af. Of er sprake is van brandstichting wordt onderzocht.

Advertentie via Ster.nl