Feyenoord-vrouwen winnen van ADO en dichten gat met topvijf

Feyenoord heeft het jaar 2022 afgesloten met een overwinning op ADO Den Haag in de vrouwen eredivisie. De club uit Rotterdam was in Den Haag met 2-0 te sterk voor ADO.

In de laatste speelronde van dit kalenderjaar stond er een nieuw gezicht onder de lat bij Feyenoord: de 20-jarige Jasmijn de Groot. Eerste keepster Jacintha Weimar ontbrak in de selectie.

Feyenoord verdedigt

De openingsfase was voor de thuisploeg, die enkele kleine kansen kreeg. Feyenoord was de eerste minuten van de wedstrijd vooral aan het verdedigen. Toch waren het de bezoekers uit Rotterdam die de score openden.

Uit een hoekschop belandde de bal voor de voeten van Pia Rijsdijk, die geen moment twijfelde en uithaalde. Met haar inzet passeerde ze ADO-keepster Barbara Lorsheyd. Cheyenne van den Goorbergh zorgde vlak voor rust voor de tweede Feyenoord-treffer. Na miscommunicatie aan Haagse zijde tikte ze de bal binnen.

De thuisploeg had na de rust meer balbezit, maar stichtte daarmee niet veel gevaar voor het doel van De Groot. De druk werd in de slotfase nog wel wat verder opgevoerd, maar de keepster van Feyenoord capituleerde niet en hield haar doel schoon.

Dankzij de zege heeft Feyenoord het gat met de topvijf gedicht. De Rotterdammers staan in punten gelijk met nummer vijf ADO, maar vanwege een minder goed doelsaldo, bezetten ze de zesde plaats op de ranglijst.