PSV-vrouwen verslaan Excelsior en verkleinen gat met topdrie

PSV-vrouwen met 3-1 te sterk voor Excelsior

PSV heeft zijn tweede zege op rij geboekt in de eredivisie voor vrouwen. De Eindhovenaren klopten Excelsior met 3-1 en hebben de weg omhoog gevonden.

Ze staan na tien speelrondes vijfde, met hetzelfde aantal punten als nummer vier ADO Den Haag. Na puntenverlies van Fortuna Sittard (2-2 tegen Telstar) dit weekend, is het gat met de topdrie nog slechts drie punten.

Van den Berg terug

Bij PSV keerde aanvoerster Mandy van den Berg terug in de basis. De 32-jarige centrale verdedigster kampte de afgelopen weken met een blessure.

Ze zag haar ploeg in Rotterdam goed van start gaan en Excelsior flink onder druk zetten. De eerste kans was voor Chimera Ripa, die haar schot net voorlangs zag gaan. Ook clubtopscorer Joëlle Smits kreeg een mogelijkheid de score te openen. Zij stuitte op keepster Isa Pothof.

Stand in vrouwen eredivisie

Pothof bracht even later ook redding op een vrije trap van Siri Worm, maar na een halfuur spelen zag ze toch de bal in haar doel belanden. Een hoekschop kwam via het hoofd van Van den Berg bij Worm terecht.

De 30-jarige middenveldster, die afgelopen zomer overkwam van Eintracht Frankfurt, kon de bal vervolgens binnenwerken en zo haar eerste doelpunt in dienst van PSV maken.

Gelijkmaker Excelsior

Het lukte de Eindhovense vrouwen echter niet met een voorsprong de rust in te gaan. Pothof, die een goede wedstrijd keepte, had een fraaie uittrap in huis, waarmee ze een overtal voor Excelsior creëerde aan de andere kant van het veld.

Gumbs (links) rent naar de bank om haar doelpunt te vieren

Via Dana Breewel kwam de bal bij Aisse Gumbs. De Arubaans international omspeelde PSV-keepster Lisan Alkmade, waarna ze voor open doel de gelijkmaker kon binnenschieten.

Het spel golfde na rust op en neer, met kansen voor beide ploegen. Uiteindelijk trok PSV aan het langste eind. Ripa zorgde voor de voorsprong van de Eindhovense club. Ze kopte een voorzet van Senna Koeleman buiten bereik van Pothof het doel in.

Zera Hulswit zorgde niet veel later voor een marge van twee. De 19-jarige aanvalster, die voor de tweede keer dit seizoen in de basis mocht beginnen, liet Pothof kansloos op een schot met rechts.