NOS NieuwsAangepast

Podcast Oog: Chinezen weer op straat en Harrie Jekkers op eigen plein

De hele week waren er protesten in China tegen de coronamaatregelen. In sommige regio's is de lockdown inmiddels opgeheven. Dat is niet genoeg voor de demonstranten. Ze eisen ook meer vrijheden. Sinoloog Manya Koetse zegt dat op sociale media de opstand tegen het beleid al maanden broeide.

In Qatar zei de voorzitter van de WK-organisatie deze week opeens dat er niet drie maar tussen de 400 en 500 arbeidsmigranten zijn gestorven bij de bouw van de stadions. Floor Beuming van Amnesty International ziet de uitspraak als een eerste stap naar compensatie.

En cabaretier Harrie Jekkers heeft een eigen plein in Den Haag. In 1990 schreef hij de 'Straatnaambordjessblues'. Hij heeft de tekst aangepast nu hij zelf een plein heeft.

Deze aflevering van Het Beste uit het Oog kun je hier beluisteren. Bevalt het? Vergeet je dan niet te abonneren!

Onze podcasts:

De Dag: elke werkdag twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Met het Oog op Morgen: elke dag een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview.

Het Beste uit het Oog: iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week.

De Stemming van Vullings en Van der Wulp: elke vrijdag een nieuwe aflevering waarin de politieke week wordt doorgenomen. Gemaakt door NOS en EenVandaag.

Lang verhaal kort: elke werkdag rond vijven één onderwerp, in 5 minuten. NOS op 3 vertelt je wat je moet weten over een actueel onderwerp om het nieuws erover beter te kunnen volgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl