Ajax wint met 1-0 van PSV en blijft ongeslagen in de eredivisie

PSV-keeper Lisan Alkemade stond als aan de grond genageld toen Ajax-speler Romée Leuchter een vrije trap nam. De bal scheerde rakelings over de muur en belandde snoeihard in het net, zonder dat Alkemade ook maar had kunnen uitademen.

De 1-0 van Leuchter, tien minuten na rust, was de enige treffer bij Ajax-PSV. De Amsterdammers blijven daarmee ongeslagen en kunnen vol vertrouwen toewerken naar de wedstrijd van zondag tegen FC Twente, dat net als Ajax dit seizoen nog geen fout heeft gemaakt.

In Amsterdam domineerde Ajax in de eerste helft tegen een door blessures verzwakt PSV. Verdediger Mandy van den Berg was ziek en aanvaller Esmee Brugts raakte geblesseerd bij Oranje. Het was te danken aan keeper Alkemade dat de Eindhovenaren niet al voor rust op achterstand kwamen.

Nog één laatste grote kans

In de 54ste minuut was het dan eindelijk raak voor voor de ploeg van trainer Suzanne Bakker: 1-0. PSV werd wakker geschud en draaide de sluizen zo goed als kon dicht. Echt grote kansen kwamen er niet meer voor beide teams - tót in blessuretijd.

Ajax verslaat PSV met 1-0 dankzij een rake vrije trap van Leuchter

Ajax had nog één schitterende laatste aanval, waarbij een lange bal van Ashleigh Weerden perfect voor de voeten van Victoria Pelova kwam, die zo kon doorlopen richting de goal. Maar weer greep keeper Alkemade kordaat in. De stand op het scorebord bleef zoals hij was.

Ajax heeft alle acht competitieduels gewonnen dit seizoen. Titelconcurrent FC Twente won vandaag met maar liefst 9-0 van Excelsior en heeft ook nog steeds geen puntenverlies. Op zondag 27 november speelt Ajax uit tegen FC Twente, om 12.15 uur.