NOS VoetbalAangepast

Nederlands elftal landt in Qatar en hoopt daar vijf weken te blijven

Het Nederlands elftal is geland in Qatar voor het wereldkampioenschap voetbal. Na ruim zes uur vliegen kwam de ploeg van bondscoach Louis van Gaal aan in de hoofdstad Doha.

De selectie stapt van het vliegtuig over in een pendelbus en verdween daarin uit beeld. Van Gaal werkt met zijn groep in de avond nog een (besloten) uitlooptraining af. Woensdag staat de eerste echte training op het programma. Oranje hoopt vijf weken in Qatar te blijven: de WK-finale wordt op 18 december gespeeld.

Alle 26 geselecteerde spelers zijn mee. Denzel Dumfries kreeg afgelopen weekeinde bij zijn club Internazionale last van zijn knie, maar de schade bleek mee te vallen. De verdediger deed maandag ook al een groot deel van de eerste training mee.

Eerder op de dag vertrok Oranje vanaf Schiphol.

Memphis Depay, die vanwege een hamstringblessure bijna twee maanden niet in actie kwam, verscheen ook op het veld en maakte een fitte indruk.

Depay hoopt snel vorderingen te maken en er maandag in de openingswedstrijd tegen Senegal al bij te zijn. Van Gaal zei vrijdag echter dat de spits mogelijk kan invallen, maar niet in de basis zal staan.

Eerste wedstrijd

Het Nederlands elftal speelt maandag 21 november (17.00 uur) tegen Senegal, op vrijdag 25 november (17.00 uur) tegen Ecuador en dinsdag 29 november (16.00 uur) tegen gastland Qatar. Alle duels zijn live te zien bij de NOS.

Om de voetballers succes te wensen hebben voetbalkunstenaar Barry Pirovano en de eredivisie een kunstwerk gemaakt dat te zien is op Schiphol. Op de muurbedrukking van 25 meter lang zijn de spelers te zien met daarnaast succeswensen in hun eigen taal.

De muurschildering op Schiphol

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl