NOS Voetbal

Mexico zonder Feyenoorder Giménez naar WK; Álvarez, Sánchez en Gutiérrez wel mee

Feyenoord-spits Santiago Giménez behoort niet tot de Mexicaanse selectie voor het WK in Qatar. De negenvoudig international behoort niet tot de 26-koppige WK-selectie van bondscoach Gerardo Martino.

Giménez meldde zich maandag nog wel in het trainingskamp van Mexico in het Spaanse Girona. Daar hoorde hij net als vier anderen dat hij stand-by staat voor het geval er nog spelers geblesseerd raken. Ook Jesus Corona (ex-Twente) is afgevallen.

Edson Álvarez en Jorge Sánchez van Ajax en PSV-middenvelder Erick Gutiérrez zijn wel opgeroepen. Ook de oud-PSV'ers Hirving Lozano, Héctor Moreno en Andrés Guardado zitten erbij.

Opvallend is dat Raúl Jiménez wel geselecteerd is. De aanvaller van Wolverhampton Wanderers stond tussen november 2020 en juli 2021 buitenspel wegens een ernstige hoofdblessure en kwam sinds augustus van dit jaar niet meer in actie door een spierblessure.

De 36-jarige Guardado begint aan zijn vijfde WK. Ook de 37-jarige doelman Guillermo Ochoa is er voor de vijfde keer bij, al bleef hij op twee WK's op de bank.

Daarmee evenaren zij een record van meeste WK-deelnames. Vier spelers behoorden op vijf verschillende WK's tot de selectie van hun land: de Duitser Lothar Matthäus, de Italiaan Gianluigi Buffon en opnieuw twee Mexicanen: Rafael Márquez en Antonio Carbajal.

Messi en Ronaldo

In Qatar zijn er naast Guardado en Ochoa nog twee spelers die hun vijfde WK gaan spelen. Het gaat om niemand minder dan Lionel Messi en Cristiano Ronaldo.

Mexico speelt in groep C tegen Polen, Argentinië en Saoedi-Arabië. Op de laatste zeven WK's wist het Midden-Amerikaanse land steeds de groepsfase te overleven, maar sneuvelde het steeds in de achtste finales.

Guillermo Ochoa en Andrés Guardado

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl