Fortuna pakt in blessuretijd volle buit in Groningen, waar Wormuth de druk voelt

Bekijk de samenvatting van FC Groningen - Fortuna Sittard

FC Groningen heeft ondanks een groot veldoverwicht thuis van Fortuna Sittard verloren in de laatste eredivisiespeelronde van dit jaar. De Limburgers wonnen met 2-3, na een treffer in blessuretijd van Tijjani Noslin.

Door de nederlaag is trainer Frank Wormuth nog meer onder druk komen staan bij Groningen, dat op een teleurstellende vijftiende plaats staat in de eredivisie.

Staat de clubleiding nog wel achter hem? "Dat moet je aan hen vragen. Ik heb een contract. Als de directie het gevoel heeft dat het niet meer gaat, moeten ze komen. Ik geef in ieder geval niet op", zei hij na de wedstrijd.

Sprankelend was de eerste helft bepaald niet, al had Groningen wel duidelijk de overhand. Ricardo Pepi maakte er kort voor rust op aangeven van Ragnar Oratmangoen 1-0 van.

Pepi scoorde alweer voor de zesde keer in negen eredivisieduels voor Groningen. Alleen Jurrie Koolhof (acht in 1987/1988) en Erik Nevland (zes in 2004/2005) maakten ook minstens zes doelpunten in hun eerste negen competitieduels voor de club.

Pepi viert de 1-0

Fortuna had voor rust aanvallend weinig laten zien en ook na rust baarde het in offensief opzicht lang amper opzien. Maar ineens was daar invaller Paul Gladon, die er met een knappe kopbal in de verre hoek en een inzet van dichtbij 1-2 van maakte.

Groningen dacht er toch nog een punt uit te peuren toen Florian Krüger er 2-2 van maakte in blessuretijd, maar Noslin vond namens Fortuna ook nog het net.