De spelers van PSV vieren de 1-0 tegen Bodø/Glimt
NOS Voetbal

Goede generale tegen Bodø/Glimt levert PSV zege, maar geen groepswinst op

PSV heeft de groepsfase in de Europa League winnend afgesloten. De Eindhovenaren waren in Noorwegen met 2-1 te sterk voor FK Bodø/Glimt, door een eigen doelpunt van Alfons Sampsted en een treffer van Johan Bakayoko.

Omdat koploper Arsenal in Londen won van FC Zürich (1-0) eindigt PSV achter de Engelsen op de tweede plaats in de poule. Dat betekent dat na de winterstop een tussenronde in de Europa League wacht, met een van de nummers drie uit de groepsfase van de Champions League als tegenstander.

De mogelijke opponenten van PSV zijn Bayer Leverkusen, FC Barcelona, Sporting CP, FC Salzburg, Sjachtar Donetsk, Sevilla en Juventus. De loting is komende maandag.

Bekijk hieronder de reactie van Ruud van Nistelrooij. Ook Luuk de Jong komt kort aan het woord.

Van Nistelrooij na zege in Noorwegen: 'Een prima avond'

In de wetenschap dat overwintering al zeker was en zondag de belangrijke topper tegen Ajax wacht, toverde PSV-coach Ruud van Nistelrooij in het knusse stadion in Bodø een verrassende basisopstelling uit de hoge hoed.

Tweede keeper Joël Drommel verdedigde het doel, Ki-Jana Hoever en Fredrik Oppegård waren de vleugelverdedigers en ook Richie Ledezma, Noni Madueke en Bakayoko verschenen aan de aftrap. Onder anderen Cody Gakpo en Xavi Simons begonnen op de bank.

De eindstand in de poule van PSV

Het gelegenheidselftal van PSV kreeg al binnen een minuut een aardige kans. Madueke zette goed door, legde op het juiste moment af op Guus Til, maar die kreeg de bal niet onder controle.

Na dat moment volgde een periode met weinig hoogtepunten, maar uiteindelijk wel een doelpunt voor PSV. Na ruim een half uur werd een Eindhovense corner verlengd door Luuk de Jong, waarna een kopbal van Hoever via Sampsted in het doel vloog. De IJslandse verdediger kreeg de treffer op zijn naam (0-1).

Madueke moet scoren

Niet lang na rust verdubbelde PSV de voorsprong. Anwar El Ghazi, die in de pauze binnen de lijnen was gekomen als vervanger van De Jong, werd weggestoken door Ledezma. Hij hield het overzicht en bediende Bakayoko, die fraai scoorde: 0-2.

PSV-doelman Drommel mocht weer eens in de basis beginnen

Het enthousiaste Bodø/Glimt, dat vorig seizoen in de Conference League indruk maakte door onder meer met 6-1 van AS Roma te winnen en de achtste finales te halen, gaf niet op en ging op zoek naar de aansluitingstreffer.

Nadat Madueke een grote kans op een derde doelpunt voor PSV had laten liggen, kwamen de Noren in de absolute slotfase inderdaad nog tot scoren. De Sloveen Nino Zugelj bepaalde de eindstand op 2-1.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl