Victor Osimhen viert zijn treffer

Osimhen bezorgt met drie treffers Napoli tiende overwinning, De Vrij scoort voor Inter

Napoli blijft de smaakmaker in de Serie A. In de twaalfde speelronde van de Italiaanse competitie boekte de ploeg van trainer Luciano Spalletti al de tiende overwinning. Tegen Sassuolo werd het 4-0, met dank aan drie treffers van Victor Osimhen. De Nigeriaan, die eerder onder meer uitkwam voor Charleroi en Lille, bracht zijn totaal in de Serie A daarmee op zeven doelpunten.

In de derde minuut was het al raak nadat het Georgische supertalent Chvitsja Kvaratschelia de bal uit een voorzet van Giovanni Di Lorenzo licht beroerde met het hoofd waarna Osimhen vrij voor doelman Andrea Consigli kon inschieten. Kvaratschelia was in de 19e minuut de aangever van de tweede treffer, de Georgiër maakte er zelf tien minuten voor rust 3-0 van.

Ruim een kwartier voor tijd maakte Osimhen zijn derde, niet veel later zag Sassuolo tot overmaat van ramp ook nog de Fransman Armand Lauriente met twee keer geel van het veld verdwijnen.

Door de zege heeft Napoli nu 32 punten uit twaalf wedstrijden. AC Milan volgt met 26 uit 11 duels.

Stefan de Vrij blij met zijn treffer

Internazionale heeft zijn goede serie een vervolg geven met een 3-0-overwinning op Sampdoria. De Nederlandse verdediger Stefan de Vrij maakte in Milaan de openingstreffer voor de thuisploeg.

Internazionale had sinds 1 oktober niet meer verloren in de Serie A en de Champions League, een serie van vijf zeges en een gelijkspel in Barcelona. Ook tegen Sampdoria had de ploeg snel een voorsprong te pakken. De Vrij kopte na 20 minuten een corner van Hakan Çalhanoglu binnen. Het was zijn eerste competitietreffer sinds januari 2021, toen hij ook tegen Sampdoria scoorde.

Vlak voor rust verdubbelde Nicolò Barella op aangeven van Alessandro Bastoni de voorsprong, 2-0. Invaller Joaquin Correa zette een kleine twintig minuten voor tijd de 3-0-eindstand op het bord. De Nederlandse rechtsback Denzel Dumfries werd vijf minuten later gewisseld.

Internazionale klimt met de zege naar de vijfde plek met 24 punten, Sampdoria staat op de achttiende plaats.

Kleine zege Juve

Juventus boekte zaterdagavond een magere 1-0-overwinning op bezoek bij degradatiekandidaat Lecce. Invaller Nicolò Fagioli maakte de enige treffer van het duel.

Vreugde bij Nicolo Fagioli (Juventus)

Juventus ging dinsdag in de Champions League met 4-3 onderuit bij Benfica en weet met één speelronde te gaan al dat het niet zal overwinteren in het eerste Europese toernooi. De domper volgde op de teleurstellende start in de Serie A, waar het elftal van Massimiliano Allegri op de achtste plaats staat.

Het duel met Lecce, de nummer 17 van Italië, leek op voorhand de ideale remedie voor de Europese kater, maar ook in het Stadio Via del Mare wilde het niet vlotten. Juventus wist pas een kwartier voor tijd het verschil te maken, met dank aan Fagioli. De 21-jarige invaller vond met een mooie krul de verre hoek: 0-1.