Aymeric Laporte feliciteert Kevin De Bruyne met zijn fraaie doelpunt

Manchester City zonder topscorer Haaland langs Leicester, ruime nederlaag Chelsea

Manchester City heeft op bezoek bij Leicester City een moeizame zege geboekt. Zonder de aan zijn voet geblesseerde topscorer Erling Haaland won de ploeg van Pep Guardiola met 1-0 en passeerde het in de Premier League koploper Arsenal. De Londenaren treffen zondag in eigen huis hekkensluiter Nottingham Forest.

Leicester City, de landskampioen van 2016, staat maar net boven de degradatiestreep en heeft de punten derhalve hard nodig. Een stuntje tegen de huidige titelhouder zou een prettige bonus betekenen en de thuisploeg hoopte die binnen te slepen door in de eerste plaats achterin de boel dicht te houden.

Winkelhaak

Manchester City bleek inderdaad de grootste moeite te hebben om een gaatje in de blauwe defensie te vinden, al moest doelman Danny Ward wel in actie komen bij kansen voor Rodri en Bernardo Silva. Leicester kwam pas halverwege de eerste helft voor het eerst over de middenlijn. Ederson voorkwam dat Harvey Barnes tegen de verhoudingen in de score kon openen.

Doelman Ederson tikt de volley van Youri Tielemans tegen de lat

Kort na rust wist Manchester City dan toch de ban te breken. Rodri had de bal al een keer rakelings naast geschoten, toen Kevin De Bruyne een vrije trap richting winkelhaak stuurde. De bal sloeg via de binnenkant van de paal in: 0-1. Het was alweer dik twee jaar geleden dat de Belg met de fluwelen trap had gescoord uit een spelhervatting.

De volley van buiten het strafschopgebied van Youri Tielemans, die de bal uit een hoekschop vol op de pantoffel nam, was minstens zo fraai. Een knappe reflex van Ederson en de lat stonden een wonderschone gelijkmaker echter in de weg.

Twintig minuten voor tijd kroop Leicester, geholpen door enkele aanvallende wissels en aansporingen vanaf de tribunes, wat nadrukkelijker uit de schulp. Er kwamen kansjes, maar het gewenste resultaat bleef uit.

Twee eigen goals breken Chelsea

Chelsea liep bij Brighton tegen een ontluisterende nederlaag aan, mede door twee eigen doelpunten: 4-1. Brighton begon overdonderend met Kaoru Mitoma die Leandro Trossard vond.

Even later stond het 2-0 toen Ruben Loftus-Cheek met zijn knie de bal in eigen doel werkte. Ook Trevoh Chalobah kreeg de bal ongelukkig aangespeeld en passeerde z'n eigen keeper. Kai Havertz deed wat terug waarna Gross de 4-1 scoorde.

Het verlies van Chelsea was vooral pijnlijk voor coach Graham Potter, die vorige maand Brighton verliet om op Stamford Bridge de plek in te nemen van de ontslagen Thomas Tuchel. Het was de eerste overwinning voor Brighton sinds het vertrek van Potter, maar ook de eerste nederlaag van Chelsea onder zijn leiding.

Winst Spurs

Tottenham Hotspur kwam bij Bournemouth goed weg: 3-2. De thuisploeg leidde met 2-0 dankzij twee treffers van Kiefer Moore. Het zette Spurs eindelijk aan tot actie, met treffers van verdedigers Ryan Sessegnon en Ben Davies.

Rodrigo Bentancur maakte in de extra tijd alsnog de winnende.