Vrouwen FC Twente winnen ook van ADO Den Haag en blijven zonder puntenverlies

Na vijf speelrondes in de eredivisie zijn de vrouwen van FC Twente nog altijd zonder puntenverlies. De titelverdediger boekte een moeizame 0-1 zege op bezoek bij ADO Den Haag.

Twente kwam al in de negende minuut op voorsprong via Belgisch international Elena Dhont, die scoorde op aangeven van eredivisie-topscorer Fenna Kalma. Daarna liet de ploeg van trainer Joran Pot niet veel meer zien. ADO kreeg enkele goede kansen op de gelijkmaker, maar liet deze onbenut.

Elena Dhont (13) wordt gefeliciteerd na haar openingstreffer

Een 4-0 zege op PEC Zwolle was voor PSV een opsteker na een moeizame seizoenstart. Het was pas de tweede overwinning van het jaar voor de ploeg uit Eindhoven.

Spelmaker Inessa Kaagman was tweemaal trefzeker en ook aanvallers Esmee Brugts en Joëlle Smits pikten een doelpunt mee.

Lange en stille terugreis

Ook Fortuna Sittard werkte aan het doelsaldo in de wedstrijd tegen sc Heerenveen: 5-1. Moisa van Koot, Tessa Wullaert, Jarne Teulings, Dana Foederer en Hanna Huizenga scoorden voor de thuisclub. Ondanks een late tegentreffer van Janneke Ennema werd het ongetwijfeld een lange en stille terugreis vanuit Limburg voor de Friese ploeg.

Hekkensluiter Telstar pakte het eerste punt van het seizoen. Op bezoek bij Excelsior werd het 2-2. Anna Ursem zette Telstar na 50 minuten op voorsprong. Maar na een treffer van invaller Kathelyn Hendriks en een eigen doelpunt van Telstar-middenvelder Nienke Wierda leek het toch mis te gaan. Dominique Bruinenberg zorgde er in de slotfase voor dat Telstar van de hatelijke nul af is.

In de eredivisie is ook Ajax nog zonder puntenverlies. Die ploeg speelt zondag uit tegen VV Alkmaar. Feyenoord komt deze speelronde niet in actie. Op 6 november staat de topper Feyenoord-Ajax op het programma.