NOS Voetbal

Slot is op zijn hoede: 'Zullen zeker revanchegevoelens zijn bij Sturm Graz'

Slot: '6-0 thuiszege op Sturm Graz was geen afspiegeling van hun kwaliteiten'

Er wil maar geen tekening komen in Europa League-groep F. Feyenoord leidt daarin weliswaar de dans na vier speelronden, maar met evenveel punten als nummer twee, drie en vier. En dat is een ontwikkeling die Feyenoord-trainer Arne Slot, die zich met zijn ploeg niet echt koploper voelt, niet had zien aankomen.

"Ik had echt gedacht dat Lazio zou weglopen", vertelt hij desgevraagd aan de vooravond van de uitwedstrijd tegen Sturm Graz. "En ik hoopte dat er één ploeg achter zou blijven. Tenminste, als wij dat niet zouden zijn."

Dat zijn oog bij dat laatste zou zijn gevallen op de tegenstander van donderdag, die in Rotterdam op een eclatante 6-0 nederlaag werd getrakteerd, wees de oefenmeester resoluut van de hand. "Nee, ik dacht niet aan Sturm Graz. Ze hadden daarvoor al van Midtjylland gewonnen en ook in hun eigen competitie goed partij geboden aan Salzburg."

Nieuwsgierig

"Die wedstrijd in Rotterdam liep perfect voor ons, met name omdat bijna elke kans een doelpunt opleverde. Maar het was geen afspiegeling van de kwaliteiten van Sturm Graz. Absoluut niet. Dat bleek ook wel, want daarna hebben zij Lazio twee keer op een gelijkspel gehouden. En misschien hadden ze wel recht op meer."

Alireza Jahanbakhsh en Danilo vieren een van de zes treffers tegen Sturm Graz

Slot en Feyenoord zijn dus op hun qui vive. Ook omdat er ongetwijfeld revanchegevoelens zullen leven bij de Oostenrijkse formatie. "Dat zij die zullen hebben, merkte ik al meteen na de wedstrijd in Rotterdam. Ik was nieuwsgierig hoe zij daar als team en als trainer op zouden reageren. Toen proefde ik wel dat het geen team was dat zich geslagen voelde."

"Dat hebben ze daarna ook laten zien in de competitie en in Europa", verwijst Slot naar de ongeslagen reeks van negen wedstrijden sinds de oorwassing in De Kuip. "Ik denk zeker dat als je een vrij stevige nederlaag hebt geleden, je daar als team een bepaald gevoel over hebt. Dat hebben wij volgende week ook tegen Lazio. Maar revanchegevoelens kunnen niet scoren."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl