In samenwerking met
Omroep West
NOS Nieuws

Brand op woonboulevard Delft uit na dag en nacht blussen

De brandweer heeft na uren blussen het sein brand meester gegeven bij de brand op een woonboulevard in Delft. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen.

Volgens een woordvoerder van de brandweer was het vuur in een aantal bedrijfshallen en winkels moeilijk te bestrijden. "De ruimtes zijn groot met veel gangen. Zeker de brand in het dak was lastig te blussen."

Om het vuur onder controle te krijgen, werd een blusrobot ingezet en is water uit de naastgelegen Delftse Schie gebruikt om te blussen. Om het vuur onder controle te krijgen werden ook brandweereenheden uit de regio opgeroepen.

Nog niet open

De brand brak gistermiddag kort voor sluitingstijd uit in een pand van de Deense meubelzaak Jysk aan de Leeuwenstein. Vanwege het vuur werd de woonboulevard volledig ontruimd.

Veel winkels en bedrijven op het terrein kunnen vandaag nog niet open, schrijft Omroep West. Dat komt onder meer doordat bij een aantal bedrijven de stroom werd afgesloten. Daardoor kan een vechtsportschool niet open.

"Ik werd zondag door mijn vader gebeld dat er brand was. Gelukkig ging het niet om ons gebouw, maar het was wel schrikken", laat de eigenaar weten aan de regionale omroep. Gebrek aan elektriciteit is niet het enige probleem. "De stank is ook enorm, lesgeven is niet mogelijk."

Ook de eigenaar van de keukenwinkel naast de Jysk heeft weinig vertrouwen dat hij zijn zaak snel weer kan openen. Zeker weet hij het niet, want binnen is hij nog niet geweest. "Wie zal het zeggen, misschien hebben we te maken met een godswonder", lacht hij als een boer met kiespijn. "Je bent altijd strijdbaar, je bent ondernemer met een keus. Eerst hadden we corona, nu dit, we gaan altijd weer door."

NL-Alert verstuurd

Bij de brand kwam flink wat rook vrij, die ook over de rest van Delft, Rijswijk en Den Haag trok. Er werd daarom een NL-Alert verstuurd en mensen kregen het advies om hun ramen en deuren te sluiten en hun ventilatie uit te schakelen. Dat advies werd rond 22.30 uur ingetrokken omdat de rookontwikkeling toen sterk was afgenomen.

Bewoners van een wooncomplex naast de woonboulevard moesten van de hulpdiensten korte tijd hun huis verlaten in verband met de rook. Aan het einde van de avond mochten ze weer naar huis, omdat uit metingen bleek dat er geen schadelijke stoffen zijn vrijgekomen.

Blussen brand Delft ging ook vannacht door

Advertentie via Ster.nl