NOS NieuwsAangepast

Brandweer ook vannacht bezig met brand woonboulevard Delft, omwonenden weer naar huis

De brandweer in Delft probeert al sinds gistermiddag een grote brand op een woonboulevard onder controle te krijgen. Kort voor sluitingstijd werd de woonboulevard ontruimd vanwege een brand in een pand van de Deense meubelzaak Jysk, aan de Leeuwenstein. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen.

De eerste meldingen van de brand kwamen even voor 17.00 uur binnen bij de brandweer. Rond 21.30 uur heeft de brandweer besloten om een deel van het dak van de woonboulevard te halen, om zo de brandhaard te ontdekken.

Met zware machines werd het dak deels gesloopt:

Blussen brand Delft ging ook vannacht door

Bij de brand kwam flink wat rook vrij, die ook over de rest van Delft, Rijswijk en Den Haag trok. Er werd daarom een NL-Alert verstuurd en mensen kregen het advies om hun ramen en deuren te sluiten en hun ventilatie uit te schakelen. Dat advies werd rond 22.30 uur ingetrokken omdat de rookontwikkeling toen sterk was afgenomen.

Bewoners wooncomplex even uit huis

Bewoners van een wooncomplex naast de woonboulevard moesten van de hulpdiensten korte tijd hun huis verlaten in verband met de rook. Aan het einde van de avond mochten ze weer naar huis, omdat uit metingen bleek dat er geen schadelijke stoffen zijn vrijgekomen.

Om het vuur onder controle te krijgen zijn brandweereenheden uit de regio opgeroepen. Onder meer vanuit De Lier, Wateringen, Pijnacker-Nootdorp, Honselersdijk, Leidschendam-Voorburg, Loosduinen en Rijswijk is ondersteuning onderweg.

Zwarte wolken boven Delft door zeer grote brand op woonboulevard

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl