NOS VoetbalAangepast

Tussen Europese duels met PSV verspeelt koploper Arsenal punten bij Southampton

Arsenal heeft in de titelrace in de Premier League twee punten laten liggen bij laagvlieger Southampton. Het competitieduel, dat voor Arsenal tussen de twee Europea League-ontmoetingen met PSV in zit, eindigde in 1-1.

Martin Odegaard

De koploper domineerde de openingsfase met kansen voor Martin Odegaard en Gabriel Martinelli. Granit Xhaka was wel trefzeker en joeg de bal hard achter doelman Gavin Bazunu. Southampton legde ook daarna de Londenaren niets in de weg.

Bezunu redde Southampton voor rust door een hard schot van Gabriel Jesus tegen te houden. Ook in de tweede helft bleef Gabriel Jesus een plaag voor Southampton, dat er wel wat meer uit kwam.

Plotselinge gelijkmaker

Met nog 25 minuten te spelen kwam de thuisploeg ineens weer in de wedstrijd door een treffer van Stuart Armstrong. Na een slim steekpassje van Mohamed Elyounoussi kon Armstrong de bal langs Aaron Ramsdale schuiven. Odegaard dacht daarna ook nog te scoren voor Arsenal, maar zijn goal werd afgekeurd.

Arsenal gaat nog altijd aan kop, de voorsprong op Manchester City bedraagt twee punten. Nummer drie Tottenham Hotspur verloor met 2-1 van Newcastle en heeft nu een achterstand van drie punten op City.

Donderdag gaat de ploeg van Mikel Arteta op bezoek in Eindhoven in de groepsfase van de Europa League.

De stand in de Premier League

Zaterdag verloor Liverpool, woensdag tegenstander van Ajax in de Champions League, met 1-0 bij Nottingham Forrest. De ploeg van Jurgen Klopp heeft dit seizoen nog geen enkel uitduel in de competitie gewonnen.

Ten Hag gelijk, Haaland scoort weer

Erik Ten Hag speelde later op de zaterdag met Manchester United met 1-1 gelijk bij Chelsea. Cristiano Ronaldo was om disciplinaire redenen geschorst voor het duel waarin beide doelpunten na de 87ste minuut werden gemaakt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl