Zonder De Jong gaat Cambuur diep in blessuretijd onderuit tegen Twente

Bekijk de samenvatting van SC Cambuur - FC Twente

SC Cambuur leek in een emotioneel beladen duel een punt over te houden aan het treffen met FC Twente, maar diep in blessuretijd ging het toch mis. Ricky van Wolfswinkel benutte, na ingrijpen van de VAR, een strafschop na een handsbal van Doke Schmidt: 0-1.

Vooraf stond het duel in het teken van één iemand: Henk de Jong. De deze week wegens gezondheidsredenen gestopte trainer kreeg een oorverdovend applaus van het publiek en selectie en staf toonde een fraai spandoek.

Steun voor de gestopte Henk de Jong

De Jong, niet aanwezig in het stadion, zal het op afstand ongetwijfeld met een lach en een traan hebben beleefd. Cambuur hoopt hem in de toekomst in een andere functie te behouden voor de club.

Na alle lof voor De Jong startte Cambuur vol overgave aan het treffen met de subtopper uit Enschede. Silvester van der Water was binnen de minuut dicht bij de 1-0, maar zijn ondermaatse poging met links kon doelman Lars Unnerstall net niet verrassen.

Twente werd voor rust twee keer gevaarlijk. Een poging van Ramiz Zerrouki werd door keeper João Virgínia gestopt en de Portugees hield vlak voor rust Virgil Misidjan van scoren af. Dat deed hij door de kans van de aanvaller onschadelijk te maken door goed uit te komen en de bal weg te werken.

Penalty of niet? Daarover worden ze het bij Cambuur en Twente niet eens

De tweede helft kenmerkte zich door veel strijd, met een steeds beter wordend Twente. Na een uur knalde Michel Vlap namens Twente over, dat was het aanvankelijk wel zo'n beetje.

Een kwartier voor tijd voorkwam Cambuur-verdediger Leon Bergsma een goal van de ingevallen Sem Steijn.

Op de paal

De thuisploeg beperkte zich in de slotfase voornamelijk tot verdedigen en haalde na bijna 80 minuten weer opgelucht adem bij een schot op de paal van Daan Rots, die eerder deze maand zijn contract verlengde.

Een punt leek het hoogst haalbare voor Cambuur en daarin slaagde de ploeg uit Leeuwarden net niet. Diep in blessuretijd ging de bal op de stip na een handsbal van Doke Schmidt, waarna Van Wolfswinkel de 0-1 tegen de touwen schoot.