NOS Voetbal

Puntenverlies voor koploper Feyenoord in aanloop naar vrouwentopper tegen Ajax

Koploper Feyenoord verspeelt punten in Zwolle

Feyenoord Vrouwen heeft voor de eerste keer dit seizoen puntenverlies geleden. PEC Zwolle hield de koploper in eigen huis op een verdiende 0-0.

Het gelijkspel is een tegenvaller voor Feyenoord, dat tot nu toe bezig was met een foutloos seizoen; de eerste vier competitiewedstrijden werden gewonnen. Daarbij had de ploeg het goede gevoel graag vastgehouden met het oog op de eerstvolgende wedstrijd. Dan komt directe concurrent Ajax op bezoek in Rotterdam.

De top-9 in de Vrouwen Eredivisie

Een overwinning op PEC zat er echter geen moment echt in. Het was juist de thuisploeg, die pas één punt verzameld had dit seizoen, dat met het beste spel aan de wedstrijd begon. Toch was de eerste echt grote kans voor Feyenoord, maar debutante Tess van der Flier was snel genoeg uit haar doel om Feyenoord-aanvalster Sabrine Ellouzi van scoren te houden.

Ook in de tweede helft was het spel van Feyenoord niet overtuigend. Invalster Pia Rijsdijk schoot nog op knappe wijze tegen de lat, maar verder kon de thuisploeg prima onder het spel van de Rotterdammers uit voetballen. Tegelijkertijd wist ook PEC geen grote kansen te creëren.

Celien Tiemens kwam voor PEC nog het dichtst bij een treffer, maar haar schot ging -na een goed uitgespeelde aanval- over het doel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl