Liverpool speelt tegen Nottingham
NOS Voetbal

Liverpool verliest in aanloop naar treffen met Ajax van hekkensluiter Nottingham

Liverpool heeft in de aanloop naar het Champions League-duel tegen Ajax ernstige averij opgelopen. De nummer zeven van de Premier League moest zaterdagmiddag zijn meerdere erkennen in hekkensluiter Nottingham Forest: 1-0.

Hoe verrassend de uitslag op het eerste gezicht ook leek, de nederlaag van de 'Reds' kwam voor statistici niet uit de lucht vallen. Liverpool trad voor de zesde keer in de historie van de Premier League aan in stadion City Ground, de thuishaven van Forest. Net als zaterdag slaagde Liverpool er in geen van die vijf eerdere ontmoetingen aan de boorden van rivier de Trent in een zege te boeken. Dit seizoen kon de ploeg van trainer Jurgen Klopp bovendien nog geen enkele keer een uitduel in winst omzetten.

Geschonden blazoen

Het was de eerste maal sinds april 1999 dat beide ploegen weer tegen elkaar in het strijdperk traden in competitieverband. Forest leek voor Liverpool-trainer Klopp de uitgelezen ploeg om het geschonden blazoen op te poetsen. De nummer laatst van de Premier League kent een moeizaam seizoen, waarin tot zaterdag slechts eenmaal werd gewonnen en drie keer gelijkgespeeld.

De thuisformatie van trainer Steve Cooper putte evenwel moed uit het gelijkspel van eerder deze week tegen Brighton. Ofschoon Liverpool met name in de eerste 45 minuten de bovenliggende partij was met 74% balbezit, slaagde het er niet in dat overwicht in doelpunten uit te drukken.

Tegen de veldverhouding in was het Nottingham Forest dat in de 54ste minuut de score opende. De Nigeriaan Taiwo Awoniyi, die in jaargang 2016-2017 op huurbasis achttien wedstrijden speelde in het shirt van NEC en met die club degradeerde uit de eredivisie, rondde in twee beurten een fraaie aanval van Forest af.

Virgil van Dijk baalt

Liverpool drong nog wel aan, maar bleek met een nagenoeg onzichtbare Mo Salah in aanvallend opzicht niet bij machte ten minste één punt aan het duel over te houden. Virgil van Dijk turfde over het gehele duel drie kopkansen, maar slaagde er ook niet in de ban te breken.

Voor Nottingham Forest betekende de overwinning op Liverpool het einde van een moeizame reeks. Sinds de overwinning op West Ham United, in augustus, speelde de ploeg drie keer gelijk en werd er zes keer verloren. Uitgerekend tegen Liverpool slaagde de ploeg erin zich te hervinden. Ajax-trainer Alfred Schreuder zal het handenwrijvend hebben aanschouwd.

Klopp hoopt op Alcantara en Darwin

Klopp heeft goede hoop dat Thiago Alcantara en Darwin Núñez woensdag kunnen meedoen in het duel met Ajax. Het duo ontbrak tegen Nottingham Forest. Thiago kreeg vrijdag last van een oorontsteking en Núñez was niet helemaal hersteld van de spierblessure die hij woensdag tijdens de wedstrijd tegen West Ham United had opgelopen.

Klopp verwacht Ibrahima Konaté en Naby Keita zondag ook weer terug op het trainingsveld. "Maar Keita heeft lang aan de kant gestaan", zei de Duitser. "Hij heeft nog wel enkele trainingen nodig."

Arthur Melo, Diogo Jota, Luis Díaz en Joel Matip zijn al langer niet inzetbaar voor Liverpool, dat de thuiswedstrijd tegen Ajax met 2-1 won.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl