Bruno Fernandes

United overtuigt tegen Spurs, bankzitter Ronaldo beent geïrriteerd weg

Manchester United heeft in de Premier League in eigen huis verdiend gewonnen van Tottenham Hotspur. Op Old Trafford werd het 2-0 voor de ploeg van Erik ten Hag. Na afloop ging het ook over Cristiano Ronaldo, de bankzitter die nog voor het laatste fluitsignaal richting kleedkamer ging.

Liverpool trok thuis met moeite een overwinning op West Ham United over de streep (1-0) en Chelsea kwam tegen Brentford niet verder dan 0-0.

De nummers een en twee, Arsenal en Manchester City, komen tijdens deze midweekse speelronde niet in actie, omdat Arsenal morgen in de Europa League een inhaalduel speelt tegen PSV.

Stand Premier League tijdens elfde speelronde

United gaf in de eerste helft veel gas. Hierdoor moest Spurs-doelman Hugo Lloris meerdere keren handelend optreden. Marcus Rashford, Luke Shaw, Fred, Bruno Fernandes en Antony stuitten op de Franse keeper. Ook schoot de gevaarlijke Antony nog een keer op de paal.

In de eerste minuten na de pauze wist United wel te scoren. Een schot van Fred werd van richting veranderd en verdween in het doel. Een klein kwartiertje later verdubbelde Bruno Fernandes de score. Tottenham stelde er in de hele wedstrijd te weinig tegenover om het United lastig te maken.

Ronaldo geïrriteerd

Donny van de Beek zat vanwege een blessure niet bij de selectie van United. Tyrell Malacia bleef net zoals Cristiano Ronaldo negentig minuten op de bank. De Portugees beende al voor het laatste fluitsignaal zichtbaar geïrriteerd naar de kleedkamer.

"Dat handel ik morgen af, nu vieren we de overwinning", zei Ten Hag daarover.

Bekijk hier de persconferentie na afloop met Erik ten Hag:

Ten Hag wil nog niet ingaan op situatie rond ontevreden Ronaldo

Liverpool was in de eerste helft beter dan West Ham United en kwam in de 22ste minuut op voorsprong door Darwin Núñez. De Uruguayaan knikte een voorzet van voormalig Willem II'er Konstantinos Tsimikas binnen.

Vlak voor rust miste Jarrod Bowen namens West Ham een strafschop. Het bleef uiteindelijk tot de laatste minuut spannend. Virgil van Dijk speelde de hele wedstrijd voor Liverpool.