NOS Voetbal

Leuchter loodst Ajax in topper langs ADO, Twente haalt uit en Feyenoord foutloos

Dubbelslag Leuchter, Spitse van heel ver tijdens zege Ajax op ADO

De voetbalsters van Ajax hebben de meest in het oog springende wedstrijd van de vierde speeldag in de eredivisie eenvoudig gewonnen. ADO Den Haag, dat vorige speelronde PSV nog twee punten had ontfutseld, werd met ruime cijfers geklopt (0-3).

Oranje-international Romée Leuchter maakte met twee goals het verschil voor de Amsterdamse ploeg, die een gewonnen wedstrijd speelde na rood voor Jaimy Ravensbergen vlak na rust. De topscoorster van de eredivisie werd weggestuurd vanwege een slaande beweging.

Lorsheyd versus Kop

ADO tegen Ajax was ook de strijd tussen de keepsters Barbara Lorsheyd en Lize Kop, die met Daphne van Domselaar hopen te concurreren voor een plek onder de lat bij Oranje.

Waar Kop alert bleef toen ADO vlak voor tijd nog probeerde een aansluitingstreffer te forceren, maakte Lorsheyd in de slotfase nog een lelijke inschattingsfout toen Sherida Spitse bijna vanaf de middenlijn een vrije trap ineens op doel schoot (0-3).

Fenna Kalma, drie keer trefzeker tegen haar oude club

Ajax werd op doelsaldo wel gepasseerd door de vrouwen van FC Twente, die er negen (!) maakten op bezoek bij sc Heerenveen. Fenna Kalma deed haar oude club pijn met drie goals, waarmee ze haar seizoenstotaal opkrikte naar zeven.

Feyenoord blijft zonder puntenverlies koploper, met de kanttekening dat de Rotterdamse vrouwen de grote ploegen in de competitie nog niet hebben getroffen.

Voor het eerst dit seizoen werd er een overwinning geboekt met een marge van meer dan een doelpunt. Maxime Bennink bezorgde haar elftal met haar dubbelslag een makkelijke middag tegen VV Alkmaar. Romée van de Lavoir bepaalde in de tweede helft de eindstand op 3-0.

De stand in de eredivisie per 16 oktober

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl