Harry Kane

Tottenham beleeft beste competitiestart sinds 1963, maar verliest Richarlison

Tottenham Hotspur heeft zonder indruk te maken Everton met 2-0 verslagen. De Spurs blijven daarmee in het spoor van koploper Arsenal en Manchester City en beleven zelfs de beste start van het seizoen na tien wedstrijden sinds 1963. Toen haalden de Spurs, op basis van het driepuntensysteem, 24 punten, nu 23.

Everton had voor rust zijn zaakjes prima op orde. Son Heung-min en Harry Kane zaten in de tang en bovendien kon ex-Toffee Richarlison niet overtuigen. Everton had zelfs de grootste kansen, maar Amadou Onana en Demarai Gray verslikten zich in hun ijver.

Stand Premier League

De Spurs kwamen in de tweede helft op 1-0 maar hadden daarvoor wel een penalty nodig. Na een overtreding van Everton-doelman Jordan Pickford op Kane legde scheidsrechter Paul Tierney de bal in de 59ste minuut op de stip. Kane nam de penalty zelf en schoot zo in zijn 400ste wedstrijd voor Tottenham zijn 258ste doelpunt binnen.

Richarlison stond toen al niet meer op het veld. De Braziliaan strompelde in de 52ste minuut met een kuitblessure naar de kant. De blessure zal niet alleen Tottenham-coach Antonio Conte, maar 36 dagen voor het WK ook Brazilië zorgen baren.

Richarlison strompelt van het veld

Everton weigerde te buigen en opnieuw was Onana gevaarlijk, maar keeper Hugo Lloris was net iets sneller. Pierre-Emile Højbjerg besliste pal voor tijd de wedstrijd met een gelukkig schot.

Met de zege legden de Spurs de druk zondag bij koploper Arsenal en Manchester City. Arsenal gaat op bezoek bij Leeds United en Manchester City neemt het op Anfield op tegen Liverpool.