NOS Voetbal

Nieuwe coach op de bank bij FC Zürich tijdens Europa League-duel met PSV

PSV krijgt deze week in de Europa League bezoek van FC Zürich, dat voor zijn laatste kans vecht op Europese overwintering. In aanloop naar het groepsduel in Eindhoven hebben de Zwitsers met Bo Henriksen een zeer strijdvaardige trainer aangesteld die donderdag al op de bank zit.

"Ik beloof jullie. Ze zullen het veld ingaan en bereid zijn voor elkaar te sterven", onthult de Deense oefenmeester zijn aanpak. "Als ze dat doen, komt de rest vanzelf."

Bo Henriksen

FC Zürich werd vorig seizoen met overmacht kampioen van Zwitserland, maar staat nu troosteloos laatste in de Super League. Blikvanger Wilfried Gnonto, die afgelopen zomer nog nadrukkelijk in de belangstelling stond van Feyenoord, vertrok naar Leeds United.

Mede door de vernedering tegen PSV (1-5) staan de Zwitsers puntloos laatste in groep A van de Europa League. In de voorronde van de Champions League waren ze al gesneuveld tegen FK Qarabag uit Azerbeidzjan.

Voor korte, middellange én lange termijn

"We moeten hier weer een hechte groep smeden", meent Henriksen, die over voldoende goede spelers denkt te beschikken om het tij snel te keren. "Ze moeten niet bang zijn, uiteindelijk ben ik nu verantwoordelijk."

Hoewel Henriksen een bescheiden carrière kende als speler en als trainer na een seizoen al aan de kant werd gezet bij FC Midtjylland, vertrouwt voorzitter Ancillo Canepa erop dat de Deen precies is wat zijn club nu nodig heeft. "Bo heeft vaardigheden die ons team op de korte, middellange én lange termijn zullen helpen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl